Bütün Çılgınlar Sever Beni Moda Sahnesinde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1375137_566964716685555_1418106099_nMimesis Haber / Bu akşam Moda sahnesinde ilk gösterisini yapacak olan Bulgar yazar Stefan Tsanev’in  ‘Bütün Çılgınlar Sever Beni’ adlı oyununda Mert Fırat, Volkan Yosunlu ve Aslı Tandoğan oyuncu olarak yer alıyor. Dün akşam ise seyircili genel prova gerçekleştirildi.

Oyunda insan ilişkilerini basit ama çarpıcı bir dille anlatıyorlar ve komedi dilini özellikle Mert Fırat’ın enerjik oyunculuğu ile iyi kotarıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Radikal gazetesinde oyun hakkında konuşan Mert Fırat oyunla ilgili şu ifadeleri kullanıyor ve oyunun konusunu şöyle özetliyor: “Bir kadını kimse baştan çıkartmaya çalışmamışsa o kadının kocasına sadık kalmaktan başka çaresi yoktur, diyor bir yerde. Temeldeki mesele o: Bir insanı kimse baştan çıkarmaya çalışmamışsa o insanın ideolojisine sadık kalmaktan başka şansı yoktur. Bu bir önerme değil, ironi. Paranoyayı, iktidarı ciddi şekilde eleştiriyor. Mutlak iktidarın içinde var olduğunda yükselmenin bazı bedelleri olduğunun altını çiziyor.”

Aslı Tandoğan sahnede özellikle Angel karakterinin kalbini çalacak kadar iyi çaldığı arp ve yalın oyunculuğu ile göz dolduruyor. Volkan Yosunlu’da ihanet ve aşk arasındaki büyük girdabı başarılı bir şekilde seyircilere aktarıyor ve hep birlikte izleyenlere keyifli bir oyun seyrettiriyorlar.

fotoğraf

Moda Sahnesi:

Moda sahnesi inşaatının son aşamasında ve bitmiş halinde gördüğüm, ki bence planlama harikası olan iyi bir sahne projesi…

Moda Sahnesinin kendilerini mekanın sahibi olarak görmeyen öncüleri, sahnelerinin seyircinin bilet alıp oyun izleyip çıkıp gittiği bir yer olmasından ötesini hedefliyor. Radikal gazetesi söyleşinde ifade edildiği üzere seyircinin organik bir bağ kurduğu, çevredeki esnafın, sakinlerin içinde bir kültürel yaşam yarattığı bir mekân olmak niyetindeler. Gerçekten sahnenin, salonların dışındaki mekanları bu hedefi gerçekleştirmeye oldukça müsait. Sahaflar çarşısı ile ‘organik’ olmuşlar zaten. Kitap, çay eşliğinde oyun öncesi saatlerinizi geçirebilirsiniz.

Oyun Atölyesinden ayrılarak, memlekete yeni bir mekan kazandıran ve bunu yaparken üç oyun çıkaran bu ekibe şapka çıkarıp yolunuz bahtınız açık olsun demek dışında yapılacak bir şey daha var. Onları yalnız bırakmamak ve oyunlarını gidip izlemek…

Es…

Söylenecek daha çok şey var ama burada yönetmen Kemal Aydoğan’ın, prova notlarında  selam çaktığı Stanislavski’den alıntıladığı üzere “Bağzı esler çok güzel” diyip bir es veriyoruz ve sözü Moda Sahnesi emekçilerine bırakıyoruz.

Fırat Kuyurtar / Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla