Michael Chekhov Europe, Yeditepe Üniversitesi’nin Konuğu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

michael-chekhov-europe-yeditepe-universitesi-5529317_6390_oMichael Chekov Europe ile altı modüllük bir anlaşma yapan Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü, atölye sürecini tamamlayan öğrencilerine, mezuniyet diplomasının yanında Michael Chekov Europe sertifikası alma hakkını da sağlıyor.

Avrupa’nın önde gelen oyunculuk ekollerinden olan Michael Chekhov Oyunculuk Tekniği’nin eğitmenleri, ikinci kez Yeditepe Üniversitesi’ne konuk oluyor.

Oyun yazarı Anton Chekhov’un yeğeni olan ve 20. yüzyılın en büyük oyuncularından biri olarak tanınan Michael Chekov’un geliştirdiği oyunculuk yönteminin ikinci kuşak varisleri olan Michael Chekov Europe eğitmenleri, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü ile altı modüllük bir anlaşma yapmış ve programın ilk modülünü Mayıs 2013’de gerçekleştirmişti. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ve eğitmenler, 13-18 Ocak 2013 tarihleri arasında, bu kez programın ikinci modülü için bir araya gelecek. Altı modüllük atölye sürecini tamamlayan öğrenciler, mezuniyet diplomasının yanında Michael Chekov Europe sertifikasına da sahip olacak.

Hayal kurmayı yaratıcılığın özü olarak kabul eden Michael Checkov, oyunculuk yönteminin de temeline imgelemi yerleştirir ve oyuncunun zihninde oluşturduğu imgelerin sahne üzerinde dinamikleştirmeyi sağlayacak teknikler geliştirmiştir. Michael Chekhov Oyunculuk Tekniği eğitimi ile öğrencilerin özellikle konsantrasyon, imgelem, psikolojik jest, hayali atmosfer sayesinde kendileri üzerinde yeni keşifler edinmeleri hedefleniyor.

Michael Chekhov (1891–1955)

Oyun yazarı Anton Chekhov’un yeğeni olan Michael Chekhov, 20. yüzyılın en büyük oyuncularından biri olarak tanınır. Chekhov’un karakter yaratma ve yaratıcı sürece yönelik çalışmaları dünya çapında ün kazanmıştır.

Moskova Sanat Tiyatrosu’nda K.Stanislavsky, E.Vachtangov, V.Meyerhold ile yaptığı işbirliğinden cesur, etkileyici ve yaratıcı bir tiyatro doğdu. Çalışmalarında, onları esinlenilmiş bir oyunculuğa taşıyacak objektif prensipleri aradılar. Bu araştırma, Chekhov’un beden ve hayal gücünü birleştirecek kendi psiko- fiziksel oyunculuk tekniğini geliştirmesine yol açtı.

1828’de Rusya’dan ayrıldıktan sonra 11 yıl Avrupa’da yaşadı, oynadı, ders verdi. Berlin ve Viyana’da Max Reinhardt ile çalıştı, Paris’te kendi tiyatro grubunu kurdu, Riga ve Baltık ülkelerinde oyunlar yönetti. 1936’da, İngiltere’de Dartington Hall’da kendi Chekhov Tiyatro Stüdyosunu açtı.

1939’da Amerika’ya taşındı. New York ve Hollywood’da oyunculuk dersleri verdi.

Haberler

Paylaş.

Yanıtla