Mitos Boyut’tan 6. Oyun Yazma Yarışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mitosboyutGeleneksel hale gelen, genç yazarları oyun yazmaya teşvik etmek amacıyla yapılan Mitos-Boyut Yayınevi’nin Oyun Yazma Yarışmasının şartnamesi yayınlandı. Bu yıl 6.sı yapılacak oyun yazma yarışması, özellikle yeni yazarları oyun yazmaya özendirerek, tiyatro edebiyatımıza yeni oyunlar kazandırmayı hedefliyor.

Tiyatro sanatında yeni biçim ve alternatif arayışlara yönelecek yazarların çalışmalarının değerlendirileceği yarışmaya katılım şartları ise şöyle: “Yarışmaya oyun yazan olarak herkes katılabilecek. Konu sınırlaması yok. Oyunlar, özgün yeni çalışmalar olacak. Roman, öykü, şiir, anı, oyun vb. gibi yapıtlardan yapılmış uyarlamalar ile çocuk oyunları ve kısa oyunlar yarışma dışı. Oyun metinleri en az 50 bin bilgisayar vuruşlu (aralıklar dahil) olacaktır, bu koşula uymayan metinler yarışma dışı kalacaktır. Oyunlar, son başvuru tarihine kadar, hiçbir yerde yayınlanmamış, ödenekli veya profesyonel tiyatrolarda oynanmamış, yarışmalarda ödül almamış olmalı.” Bu yıl 6.sı yapılacak oyun yazma yarışması, özellikle yeni yazarları oyun yazmaya özendirerek, tiyatro edebiyatımıza yeni oyunlar kazandırmayı hedefliyor. Yanşmaya en çok 2 (iki) oyunla başvuru yapılabilir. Yanşma sonunda, gelen oyunlardan 3 (üç) oyuna, derecelendirme yapmadan en iyi oyun ödülü verilecek. Seçici kurulun derecelendirmeden seçeceği üç oyun bir arada tek kitap halinde yayınlanacak. Bu yarışma kitabından 20 adet ve yarışmacıların yayınevi yayınlarından seçeceği kitaplardan 1.500 TL tutarında kitap verilecek.

Oyunlar, 30 Haziran 2014 tarihi akşamına kadar CD / flaş bellek ile yayın evine bizzat teslim edilecek ya da posta ile gönderilecek. Veya internet aracılığıyla mitosboyutyarisma@gmail.com adresine e-mail ile iletilecek. Başvuruda bulunanların adlarını, adreslerini, kısa özgeçmişlerini ve telefon numaralarını, gönderecekleri oyun metninin başına açıkça yazması gerekiyor. Yazarının kimliği, adresi, özgeçmişi olmayan metinler yarışma dışı tutulacak. Seçici kurulun değerlendirme sonuçlan, 29 Eylül 2014 Pazartesi günü açıklanacak. Sonuçlar aynı tarihte yayınevinin internet sitesinde www.mitosboyut.com.tr ilan edilecek.

Medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.