Tiyatro Grotto’dan Kadın Hikayeleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro grottoİzlanda asıllı bir oyun olan “Mutfak Söyleşileri” Şehir Tiyatroları’ndan sonra Tiyatro Grotto tarafından ikinci kez sahneleniyor.

Beş kadın ve/veya bir kadının bazen tuhaf bazen ‘sıradan’ öyküsü. Bu öykü oyun metninin absürtlüğü ile yola çıkıyor ve her bir kadına kendinden bir parça hissettirerek ona etki ediyor. Zor bir oyunu kısa bir zaman dilimine çeşitli imgelerle sığdırmaya çalışan bir avuç insanın başarısı kesinlikle izlenmesi için bir diğer sebep.

Oyunda absürtlük metne göre haliyle daha az yer tutuyor. Gerçekliğimize biraz daha yakından baktığımızda ise aslında gerçekliğin yanında absürtlük mütevazı bir noktaya iniyor dahi diyebiliriz. Sonsuz çocuk doğuran bir kadın bize absürt gelebilir ancak milyonları ve milyarları doğuran kadının hikayesidir bu zaten. Eşyanın her türlüsü ile orgazm yaşayan kadın kabalaştırılmış bir absürtlük olarak görünebilir ancak her gece komşusunun ya da bir artistin evini süsleyen yeni bir eşyanın güzelliğini düşünerek haz duyan ve uykuya dalan milyonlarca kadının hikayesi aynı zamanda. Ve bir de beyni alınan anne figürü. Çocuğu aç kaldığında tüm ağrılarına rağmen memesini koparırcasına süt verecek şekilde sıkan milyonlarca kadının bir timsali gibi duruyor.

Oyun, 15 Şubat 20.30’da Kadıköy’de bulunan Theatron Sahnesi’nde ve 25 Şubat’ta yine aynı saatte Maya Cüneyt Türel Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla