Renkli ve Farklı Oyunlar Eskişehir’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (EBBŞT) yeni mevsime 3 yeni oyunla başlıyor. Tiyatro, Ilan Hatsor’un kaleme aldığı, Eskişehir Şehir Tiyatroları sanatçısı Mert Kırlak’ın yönettiği “Maskeliler” adlı oyunla 3 Ekim’de perdelerini açacak.

EBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Ali Eyidoğan, tiyatronun yeni sezonda 18 farklı tiyatro yapıtıyla seyirciyle buluşacağını söylüyor ve ekliyor: “Maskeliler”, “Scapin’in Dolapları”, “Bernarda Alba’nın Evi” yani üç oyunla karşılıyoruz sezonu. Bu üç önemli eser dışında; sezon içinde provalarına başlayacak olan 2 oyunumuz daha olmakla birlikte, çocuk izleyicilerimiz için de farklı yaş aralıklarına hitap eden 2 oyunumuz sahne alacak. Ayrıca faaliyete geçen Kukla Tiyatrosu birimimizin sezon içinde yapacağı çalışmalarla oluşacak bir kukla oyununun da seyirci karşısına çıkacağını müjdelemek, beşinci senesini kutlayan Gençlik Sahnesi’nin katlanarak devam edeceğini söylemek isterim” diyor.

Tiyatronun 3 yıl boyunca kesintisiz sürdürdüğü Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Eyidoğan, “Festivalin 14.’sünü sezon sonunda çocuklarımızla gerçekleştirmeyi heyecanla bekliyoruz. Bu sene için çalışmalarını hızlandırdığımız bir başka projemiz, çevre ilçe ve köylere ulaştırabileceğimiz mobil tiyatro oyunları hazırlamak. Eskişehir sınırları dışında bizi takip eden müdavimlerimiz için de yine bol bol turne yapmak diğer önemli hedeflerimizden biri”diyerek hedeflerinin altını çiziyor.

“Maskeliler adlı oyunda; savaşın ve şiddetin, insanları nasıl bir çıkmaza sürüklediği ve insani bağlarının kopmasına neden olduğu oldukça etkili bir dille anlatılıyor. Sezonun bir diğer yeni oyunu olan ‘Bernarda Alba’nın Evi’ adlı eser F.Garcia Lorca’ya ait. Oyunun yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı İpek Atagün Gezener üstleniyor. 6 Ekim’de seyirciyle buluşacak olan oyun, dul bir annenin, kızları üzerinde kurduğu baskı ve kısıtlamayı anlatırken, arka planda, kıyıcı ve otoriter yönetim anlayışları ve diktatörler tarafından, insanların yaşam haklarının nasıl göz ardı edildiğinin altını çiziyor. Yeni tiyatro sezonuna birbirinden renkli ve farklı oyunlar ile başlamayı planlayan Eskişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları  , dünya tiyatro tarihi ile eşdeğer bir isim olan, komedi yazarı, Molière’in klasiklerinden “Scapin’in Dolapları” adlı oyunun provalarına da başladı. Rejisini Ümit Aydoğdu’nun üstlendiği oyun, âşıkları kavuşturmak için bir dizi dolap çeviren ‘masum’ uşak Scapin’in başından geçenleri oldukça komik bir dille anlatıyor. Oyun kasım ayı ortalarında sahnelenecek. Tiyatro severler yeni projelerin yanı sıra geçen sezonlardan devam eden, “Memleketimden İnsan Manzaraları”, “Oyunun Oyunu”, “Sınır”, “İki Bekâr”, “39 Basamak”, “Kan Kardeşler”, “Dost”, “Evcil”, adlı oyunları da repertuvar kapsamında sezon boyunca izleme fırsatı bulacaklar.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.