Sanat Engel Tanımıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Ümraniye Belediyesi bünyesinde bulunan Engelli Tiyatro Grubu oyuncuları “Çeşme” isimli tiyatro oyununun çalışmalarına başladı.

Ümraniye Belediyesi bünyesinde 2011’de kurulan Engelli Tiyatro Grubu, hazırladıkları oyunları farklı kültür merkezlerinde tiyatro severlerle buluşturuyor.

Engelli Tiyatro Grubu daha önce de “Pazar Çilesi” ve “Hayırsız Evlat” adlı oyunlarını sergilemişti. Oyunculuklarıyla beğeni toplayan Engelli Tiyatro Grubu şimdi de “Çeşme” isimli oyuna hazırlanıyor. Ümraniye Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezinde Erkay Yavuz yönetiminde çalışmalarına başlanan oyun; Geleneksel Halk Tiyatrosu’nun türlerinden olan Orta Oyunu, Meddah, Karagöz ve Hacivat’tan izler taşıyor. “Çeşme” hazırlıkların tamamlanmasının ardından izleyiciyle buluşacak.

Oyunun Konusu

Erkay Yavuz tarafından yazılan hikâye Osmanlı zamanında bir mahallede geçiyor. İsmail Efendi  muhtarı olduğu mahalleye bir çeşme yaptırır. Maksadı mahallelinin suyu uzaktaki çeşmeden değil de  bu çeşmeden almasını sağlamaktır. İsmail Efendi çeşmeyi dostu  Hamdi’ye emanet eder. Su almaya gelen mahalleli de Hamdi’den  suyu parayla alınca ortalık karışır. Durumun acayipliği Pişekâr İsmail’i şüphelendirir ve Hamdi’nin foyasını ortaya çıkarmaya karar verir.

Paylaş.

Yanıtla