9 Eylül Üniversitesi GSF Kampüsü Taşınıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kampüsü Narlıdere’de olan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Tınaztepe yerleşkesine taşınacak. Öğrenciler taşınma kararına karşı imza kampanyası başlatırken fakülte yönetimi binaların depreme karşı dayanıklı hale getirildikten sonra tekrar taşınacağını dile getirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Güzel Sanatlar Fakültesi’ni taşıma kararı aldı. 1994 yılından beri Narlıdere yerleşkesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren DEÜ GSF Tınaztepe Kampüsündeki aslında rektörlük binası olarak inşa edilen binaya taşınmak isteniyor. Fakülteye 2 bine yakın öğrenci kayıtlı iken 150 civarında akademik ve idari personel görevli.

Fakülte öğrencileri karara karşı imza kampanyası başlattı.  İmza kampanyasında öğrenciler, üniversitenin hiç bir bileşenini bilgi verilmediğini ve danışılmadığını belirtti. İmza kampanyasında “Rektörlüğün bu kararında ısrar etmesi bizlerin hayatında öngörülemeyen sorunlara ve sıkıntılara yol açacaktır. O nedenle, rektörlüğün bu işlemle ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmadan bu işlemi yeniden gözden geçirmesi ve ertelemesi ya da doğrudan iptal etmesini istiyoruz” denildi.

Haberin devamı için tıklayınız:  https://www.evrensel.net/haber/371225/deu-guzel-sanatlar-fakultesi-tinaztepeye-tasiniyor

 

Paylaş.

Yanıtla