#HerŞeyÇokGüzelOlacak Diyen Sanatçıya Ödülünü Vermeme Hadsizliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Ragıp Ertuğrul’un Medyafaresi’nde yayınlanan yazısının bir kısmını paylaşıyoruz.] Ödül töreni, Türk sinemasının ‘gurur gecesi’ olacakken; resmen ‘utanç gecesi’ olmuş SESAM’ın bu tavrıyla.

Türk Sinemasını Geleceğe Kim Taşıyacak?

Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM), “Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” adını verdiği bir gece organize etmiş. Bu geceye de sembolik bir ödül vermek için belirledikleri sanatçıları davet etmişler. Buraya kadar herşey normal.

Gelgelelim SESAM davet ettiği sanatçılardan bazılarını telefonla arayarak program süresinin yetmeyeceğini; o nedenle ödüllerini iki ay sonra vereceklerini belirtmiş.

Peki kim bu sanatçılar? Usta müzisyen Cahit Berkay ile tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçıcı Parla Şenol…

Tesadüfe bakın ki her ikisi de #HerŞeyÇokGüzelOlacak dileklerini sosyal medya hesaplarından dile getirmişler.

‘Sanat politika içerir, sanatçı da politiktir’ deyip duruyoruz. Hatta bir önceki yazımı da bu minvalde derlemiştim hatırlarsanız. Berkay ve Şenol, düşüncelerini özgürce ifade etmelerinden dolayı bu saygısız tavıra maruz kalmış belli ki.

Ödül töreni, Türk sinemasının ‘gurur gecesi’ olacakken; resmen ‘utanç gecesi’ olmuş SESAM’ın bu tavrıyla. Türk sinemasını geleceğe, koşulsuz şartsız biat edenlerin taşıyacağını mı sanıyorlar acaba?

Sözde meslek birliğinin yönetiminin, mesleğin değil kendi ikbâli için Türk sinemasıyla ilişkisine, emeğine bakmaksızın canları istediği gibi ödül verme hadsizliğine düştükleri ortada.

Öte yandan, ödül alanların bu ödülü, hele ki Cahit Berkay’a ve Parla Şenol’a yapılan bu saygısızlıktan sonra iade etmelerini veya en azından protesto etmelerini beklerdim.

SESAM’ın 12 yıllık hükümdarının televizyon dizilerine güzelleme yapmasından belli sinemayı ne kadar önemsediği! Bu meslek birliğinin yönetiminde genç jenerasyonun ve kadınların hakimiyeti olsaydı, vizyon ve zarafet ön planda olurdu.

Devamı için tıklayınız

Medyafaresi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.