Gedik Sanat Dijital Projesi: Robotik Raks

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Gedik Sanat, Roboweld Robot teknolojileri ile birlikte dans ve müziği bir araya getiriyor.

Projede İDOB Baş koreografı Ayşem Sunal Savaşkurt’un hazırladığı koreografiyle İDOB Baş Dansçısı İlke Kodal’ın performansı, robotlarla bir araya gelerek teknolojik dönüşüme mercek tutuyor. 10 – 25 Şubat tarihleri arasında projenin mimarları ve uzman kimliklerle sohbetler gerçekleşecek, ardından Roboweld Uygulama ve Araştırma Alanı’nda çekimleri yapılan performansın ilk gösterimi 25 Şubat Çarşamba akşamı saat 21.00’da Gedik Sanat Sosyal Medya Hesaplarında yayınlanacak.

ELEKTROAKUSTİK MÜZİĞİN TEMSİLCİSİ MEHMET CAN ÖZER’İN EL CEZERİ KAYNAKLI MÜZİĞİ DÜNYA PRÖMİYERİ YAPACAK

Gedik Sanat tarafından sipariş edilen müzik, 12. Yüzyılda yaşamış Müslüman alim El Cezeri’nin ilk robotik yaratılarından esinlenilerek Mehmet Can Özer tarafından bestelendi. Özer, Bilkent Üniversitesi’nde aldığı eğitimin ardından Cenevre ve Zürih Konservatuvarlarında yaptığı akademik çalışmalar neticesinde Aşure adını verdiği bir müzik yazım biçimiyle eserlerini üretiyor. Sanatçı Robotik Raks projesiyle 12. yüzyılla günümüz arasında sorgulayıcı bir köprü kuruyor.

Robotik Raks projesinin ilk gösteriminden önce bilgilendirici gönderiler ve sohbet buluşmaları aşağıdaki program çerçevesinde takip edilebilir. Program Gedik Sanat Instagram adresinde her akşam saat 21.00’da gerçekleşecek:

• 15 Şubat Pazartesi Mehmet Can Özer, Besteci
• 16 Şubat Salı Ayşem Sunal Savaşkurt, Koreograf
• 18 Şubat Perşembe İlke Kodal, Dansçı
• 19 Şubat Cuma Doç. Dr. Savaş Dilibal , İstanbul Gedik Üniversitesi Mekatronik Bölümü Başkanı

Ajandakolik

Paylaş.

Yanıtla