Vakit Gazetesi Sabır Sınırlarını Zorluyor…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vakit Gazetesi, Kumbaracı 50 Sahnesi’nde sergilenmek üzere hazırlanan “Yala ama Yutma” adlı Özen Yula oyunu için akıl dışı iddialarda bulunarak, okuyucularına adeta bir linç çağrısında bulunmuştur. Bir meleğin dünyaya gelerek kendisini Türkiye’de çekilen porno filmde oyuncu olarak bulması ile başlayan konu için “ahlaksız tiyatro, rezillik… gibi” ağza alınmayacak cümleler sarf eden gazete; tehditlerden oluşan ve salonu basarak oyunu kaldırmak isteyen okuyucu yorumlarını da yayınlamıştır.

Tiyatro sanatının içinde kullanılan kişilerin, kavramların, nesnelerin birer metafor olduğunu anlayamayan Vakit Gazetesi, izlemediği bir oyun hakkında açıkça faşist bir anlayışın temsilciliğine soyunmuş, aynı faşizan tutumunu “Dar-ül Love” adlı oyuna yönelik olarak da sürdürmüştür. Tiyatro Yayıncıları Birliği olarak, Vakit Gazetesi’nin takındığı bu çağdışı, faşist, mesnetsiz davranışı sonuna dek kınıyoruz. Olayın takipçisi olarak, tiyatro sanatının üzerine kirli ellerini sürmek isteyen zihniyetlerin bunu asla gerçekleştiremeyeceğ ini buradan duyuruyoruz.

Oyunun kaldırılmasına yönelik kampanya başlatan Vakit Gazetesi eğer evrensel basın yayın ilkelerini hiçe sayan bu söylem ve tutumundan vazgeçmez ise Tiyatro Yayıncıları Birliği olarak her zaman karşılarında duracağımızı belirtiriz.

TİYATRO YAYINCILARI BİRLİĞİ

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.