Yenikapı Tiyatro’sundan 5. Yıla Özel Şenlik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İZMİR’deki sayılı özel tiyatrolardan olan İzmir Yenikapı Tiyatrosu, beşinci yılını mart ayı boyunca 30 etkinliğin yer alacağı şenlikle kutlayacak.

Kuruluşundan bu yana geçen 5 yılda pek çok festivale katılarak İzmir’in ismini birçok kente taşıyan, Tunceli’den Sinop’a, Bartın’dan Denizli’ye, Mardin’den Antalya’ya onlarca kentte sahne alan ve bu kentlerin birçoğunu ilk kez sokak tiyatrosuyla da buluşturan Yenikapı Tiyatrosu, 3 yıldır İzmir’in Ürkmez, Güzelbahçe ve Urla ilçelerinde Türkiye Tiyatro Buluşması isimli 4 günlük bir festival de düzenliyor. Tiyatro 5’inci yıl için Mart ayının tamamını kaplayan bir şenlik düzenleyeceğini duyurdu. Tiyatronun genel sanat yönetmeni Orçun Masatçı, Yenikapı’nın toplumun her alanında halkla birlikte yer aldığını söyleyerek TEKEL İşçilerine destek için Ankara’da bulunan emek dostlarına İzmir’den selam gönderdiklerini söyledi. Tiyatro, geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek Tekel işçilerine desteklerini oyunlarını sergileyerek göstermişlerdi.

Şenlik hakkında bilgi veren Yenikapı Tiyatrosu oyuncularından Şahin Adıgüzel, şenlikte Temel Demirer, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, sanatçı Nedim Saban, Demokratik Kitle Örgütü ile siyasetçilerin de yer alacağını açıkladı.  Tiyatro, sanatının gelişimini ve İzmir’de hareketli sanat günlerini hedefleyerek “ötekilerin” söz hakkını da kullanması için bu şenlikte eşcinsellerin sanattaki yerinden, meclisin sanata bakışına kadar onlarca etkinlik düzenlenecek. Şenlik programı 27 Şubat cumartesi yapılacak bir kokteyl ile İzmirli sanatseverlere duyurulacak. Şenlik öncesi tanıtım toplantısına katılan İzmir Han Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Rüçhan Gürel, İzmir’de özel tiyatro yapılamaz diyenlere en iyi cevabı İzmir Yenikapı Tiyatrosunun verdiğini söyledi. Gürel, Han Tiyatrosu’nun Yenikapı Tiyatrosu ile birlikte hareket etmeye devam edeceğini de ifade etti.

Gülsen Candemir -İzmir

BİRGÜN / (21.02.2010)

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.