Üniversite Tiyatroları Dayanışma Talep Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Son yıllarda kamu üniversitelerinde tam anlamıyla bir kültür-kıyım dönemi başlamış durumda. Ne yazık ki tiyatro faaliyetleri de bu kıyımdan şiddetle nasibini alıyor. Pek çok üniversitede kamu yöneticiliğinin prensiplerinden bihaber, eğitimci bakış açısından yoksun kimi idareciler üniversite yönetmeyi üçüncü sınıf şirket yöneticiliği düzeyinde bile kabul görmeyecek bir zihniyetle sürdürmeye çalışıyorlar. Belki üniversitelerimiz özelleştirilmiyor ama kimi kamu yöneticileri onları özel üniversite kantinlerinden bile kötü yöneterek özelleştirilmişten beter yapıyorlar.

 Bu kişilere faaliyetlerini baltalamaya çalıştıkları bazı üniversitelerimizin tiyatro kulüplerinin onların meslek yaşantısından bile köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatarak, idareciler gelip geçse de kampüslerde tiyatro faaliyetinin kalıcı olacağından şüphemizin olmadığını belirtmek istiyoruz.

 Ve tüm tiyatro kamuoyunu Türkiye’de tiyatronun gelişimine her zaman doğrudan katkı sunmuş avangard yapılar olan üniversite tiyatrolarımıza destek vermeye davet ediyoruz. Şu anda oldukça hareketli biçimde süren festivaller trafiğinden bir an için kafanızı kaldırın ve bir takım bağnaz “kamu yöneticilerinin” hadlerini aşarak savaş açtığı tüm üniversite tiyatrolarının dayanışma taleplerini duyun.

 Tiyatro alanında önemli bir mevziyi kaybetmemek için bir şeyler yapmalı.

Hemen.

Şimdi.

Paylaş.

Yanıtla