BÜMED’de Çocuklara Oyun-Drama-Tiyatro Kursu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bümed’de Çocuklarla Oyun-Drama-Tiyatro

Oyun oynamak bir çocuk için hava kadar, su kadar gereklidir. Oynayan çocuk taklit eder, hisseder, yaşar ve öğrenir. Yarına oyunlar aracılığı ile hazırlanır. Modern kent yaşamının getirdiği en büyük engellerden biri de, çocuklarımızın oyun oynama yetilerini kaybetmesi ve sosyalleşme yönünde sorunlar yaşamasıdır. Bireyler arasında dolaysız bir iletişim ve sinerji yaratan drama ve tiyatro çalışmaları ise, çocuk-merkezli eğitim sisteminin vazgeçilmez öğelerinden biri haline gelmiştir. BÜ mezunu okul öncesi ve ilköğretim eğitim uzmanları, psikolojik ve rehberlik danışmanlık öğretmenlerinin de önerisiyle, çoklu-zeka konseptinde tasarlanan Oyun-Drama-Tiyatro kursunda;

1. Yaş grubu özelliklerine göre, katılımcıların psikomotor-fiziksel yönlerini geliştirecek çocuk oyunları oynanacaktır.

2. Yaş grubu özelliklerine göre, katılımcıların bir yaşantıyı, bir kavramı, ders ünitelerinden belli konu ya da temaları yaşayarak, canlandırarak, oynayarak öğrenmelerini ve aynı zamanda İngilizce bilgilerini pekiştirmelerini sağlamak için yaratıcı drama uygulamaları yapılacaktır.

3. Tiyatro çalışmalarında beden kullanımı, hareket analizi, rol oynama, taklit etme, mim kullanma, doğaçlama, dans ve stilizasyon eğitimi, doğru ve etkili bir şekilde konuşma eğitimi verilecektir. Ayrıca, isteğe bağlı olarak, katılımcılar kurs sonunda masallarla, öykülerle ve klasiklerle ilk tanışmalarını yaşayarak sahneye çıkacaklardır.

İletişim: (0212) 359 58 00 (Kurslar direktörlüğü)

Adres: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği
Güney Kampüs Lojman Kapı Yanı
34342 Bebek/İSTANBUL

Bümed

Paylaş.

Yanıtla