Tiyatrotem Sezonu Hakiki Gala ile Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gelin olmak isteyen yabancılar, emanet edilen kocalar, ucuza ya da pahalıya yapılan, ama hiç beğenilmeyen yemekler, var olmalar ya da yok olmalar, hem pop hem star hem ala hem turca olmalar, aşkı tadanlar, bir şarkı olmaya çalışan, çocuklukları hoyratça ellerinden alınmış çocuklar, kendini helâk ederek dans edenler, yeteneğine güvenenler, gözleri kör eden aşklar… Tiyatrotem’in oyunu Hakiki Gala, günümüzün rating yapan ve çok tartışılan televizyon programları, sağnak halinde yağan 3.sayfa haberleri, insanlardaki kendini tüm çıplaklığıyla toplumun zalim seyrine sunarak karizma oluşturma çabası üzerine kotarılmış bir komedi. Oyunun kahramanları  Müesser Hanım ve Lûtfi Bey’e bir kereliğine de olsa sahneye çıkma ve kendilerini gösterme şansı verilmiştir; ancak Müesser ve Lûtfi için ortak bir sahne dili tutturmak, anlaşmak zorlu bir serüvenden geçmelerini gerektirecektir.  Defalarca baştan almaları gerekir, defalarca tökezlerler; ama hayallerinden asla ve asla vazgeçmeyeceklerdir.

Yönetmenliğini Çetin Sarıkartal’ın yaptığı oyunun metni Ayşe Bayramoğlu’na, sahne tasarımı Zekiye Sarıkartal’a, görsel iletişim tasarımı ise Behiç Alp Aytekin’e ait; tek perdelik bir komedi olan oyunda Ayşe Selen ve Şehsuvar Aktaş oynuyorlar.

Oyun 8-15-22-29 Ekim cuma günleri, saat 20.30’da Kumbaracı50’de izlenebilir. Kumbaracı Yokuşu, No 50, Beyoğlu, (Tünel’e doğru giderken, solda, Asmalı Mesçit’in karşısındaki sokak) 0212. 243 50 51 / 0532. 255 55 80

Tiyatrotem’in 2010-2011 tiyatro sezonunda sergileyeceği yeni oyunu Beraber ve Solo Şarkılar, mahalleleri kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan insanların hikâyelerini anlatıyor. Oyun kişileri bu gün yaşadıklarını anlatırken yakın geçmişte olup biten, ama unutulan, unutturulan anlara ya da anılara da geri gidiyorlar. Akıllarına düşen şarkılar ise bu yaşayan bellek macerasına eşlik ediyor: “Kimseye etmem şikâyet, ağlarım ben halime. Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime.” Ayşe Bayramoğlu’nun yazdığı tek perdelik oyunda Nihal Geyran, Şehsuvar Aktaş ve Ayşe Selen rol alıyorlar. Oyun Kasım ayından itibaren seyirci karşısına çıkacak.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.