‘7 Tepeden 7 Bölgeye’ kapsamında 7EDİ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından geliştirilen ve Shaman Dans Tiyatrosu işbirliği ile hayata geçirilen “7 Bölgeden 7 Tepeye” projesi kapsamında İstanbul için hazırlanan yedi gösteriden sonuncusu olan 7EDİ, seyircisi ile buluşuyor.

Boğaz, Kapalıçarşı, Martılar, Kız Kulesi, Topkapı, Selimiye, Galata gibi mekan ve temalardan yola çıkarak hazırlanan gösteri, 3-6 Kasım tarihleri arasında, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbullularla buluşacak. Biletler Biletix’te…

 İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşayan/yaşatılan birbirinden farklı dans ve müzik kültürlerinin/disiplinlerinin iletişimini sağlamak, farklı kültürlere sahip insanları dans ve müzik diliyle kaynaştırmayı amaçlayan eğitim ve gösteri projesi ‘7 Bölgeden 7 Tepeye’ son gösterisi ‘7EDİ’ ile İstanbullularla buluşuyor. Shaman Dans Tiyatrosu işbirliği ile hayata geçirilen ve 3-6 Kasım tarihleri arasında, saat 20.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek gösterinin biletleri, Biletix’te.

 7EDİ, Boğaz, Kapalıçarşı, Martılar, Kız Kulesi, Topkapı, Selimiye, Galata gibi mekan ve temalardan yola çıkarak İstanbul’un tarihinde farklı dönemlerden kesitler sunuyor…

‘7 Bölgeden 7 Tepeye’ projesinin son ayağı olan ‘7EDİ’ Patrick De Bana, Ersin Aycan, Çiğdem Tezcür, Uğur Seyrek, Yıldız Çankaya, Selçuk Borak gibi ünlü koreografların imzasını taşıyor.

Yönetmenliği’ni Murat Uygun’un, koordinatörlüğünü Kerem Kuraner’in üstlendiği projenin müzikleri Oğuzhan Balcı tarafından yapıldı. Ünlü balerin Sibel Sürel’in misafir dansçı olarak yer alacağı projede, 35 dansçı performans sergileyecek. Boğaz, Kapalıçarşı, Martılar, Kız Kulesi, Topkapı, Selimiye, Galata gibi mekan ve temalardan yola çıkarak hazırlanan gösteri, şimdiden yurtdışındaki festivallerden davet almaya başladı bile.

 Provalarına Mart ayında başlanan gösterinin kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Arek Nişanyan, video-filmleri ise Şafak Türkel tarafından hazırlandı. Farklı dans disiplinlerinden tekniklerin kullanıldığı, 2 perdeden oluşan bu iddialı gösteri, İstanbul’un tarihinde farklı dönemlerden kesitler sunuyor.

7 Bölgeden 7 Tepeye Hakkında:

2009 yılı Kasım ayında çalışmalarına başlanan “7 Bölge’den 7 Tepe’ye” adlı eğitim ve gösteri ortak projesi, farklı kültürlerden ve yaş gruplarından amatör dansçılara ve dansçı adaylarına yönelik atölye çalışmaları, dans, ritim ve müzik alanında verilen eğitimler ve eğitimler sonunda düzenlenen gösterilerden oluşuyor.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.