David Berge ile “koreo FOTO grafi” Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

27 -28 29 ekim çarşambadan cumaya 3 gün

David Berge ile “koreo FOTO grafi” atölyesi; her gün 10:00 ile 14:00 arasi ( günde 4 saat)

Koreo-FOTO-grafi

Dansçıların fotografi yoluyla geniş koreografik tabloya bakışları
Bir dans izlediğinizde ne görüyorsunuz? Dansçılar bir resme bakarken ne görüyorlar? Bu atölye çalışması çağdaş dansçı ve koreograflar için algı becerilerini geliştirmelerine odaklanan bir yolculuk olacak: çıplak göz görsel olanı nasıl kadrajlar, seçer ve bilgiye dönüştürür? Çalışmada konu üzerine tartışma ve fotografik eylem içiçe olacak. Katılımcılar çeşitli fotogralara bakıp üzerine fikir yürütecek. Fotograf makineleri kullanarak somut mekan egzersizleriyle yeni koreografik yaklaşımlar geliştireceğiz. Fotografinin de uğraştığı kompozisyon kurallarını araştırarak dansçılar, sadece iki boyutlu resim üzerindeki değil üç boyutlu uzamda da bir organizasyon oluşturma mevhumu kazanacaklar. Bir taraftan fotograflar üretilirken diğer taraftan nesne üretiminden çok o nesnelere geliş süreci daha da önemli olacak.
Çalışmaya katılım için fotografi deneyimi ya da fotograf makinesi gerekmemektedir. Sadece profesyonel dansçılar ve koreograflar içindir.

David Bergé çağdaş dans ve performans alanında çalışan bir fotograf sanatçısıdır. Trajal Harrell, DD Dorvillier, Marc Vanrunxt ve Kajsa Sandström gibi sanatçılarla ortak işler gerçekleştirmiş ve gösterilerden çok provaları, çalışmaları ve toplantıları fotograflayarak dans belgelemesi üzerine çalışmaya devam etmektedir.

. Katılım üyelere 50 TL diğer  70Tl

Not: 30 ekim cumartesi ve 31 ekim pazar 19:00 ile 22:00 arası Iide Shigemi ile butoh atölyesi yapılacaktır

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.