Diyarbakır’da “Ti Gara Niyi”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) sahnesinde ilk defa Kürtçe’nin Zazaki lehçesinde sahnelenecek olan “Ti Gara Niyi” adlı oyunun prömiyeri Cuma günü yapılacak.

Usta mizahçı Aziz Nesin’in yazdığı ve bugüne kadar pek çok tiyatro tarafından sahnelenen oyuna yoğun bir ilgi olması bekleniyor. ‘Ti Gara Niyi’nin Cuma günü yapılacak prömiyerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katılacak. Oyun ‘Gara’ adlı bir karakterin etrafında işleniyor. Savaş konusunda siyasal, sosyal hiçbir bilgisi olmayan Gara, ortalıkta dolaşan söylentiler yüzünden halk tarafından kahraman ilan edilir, bu da yetmezmiş gibi bir de doğduğu kent olan Yuntabur’a heykeli dikilir. Gara’nın asılsız kahramanlığı etrafında bulunan sahte politikacılar tarafından da kullanılır. Sen Gara Değilsin, yirminci yüzyılın kahramanlık sıfatları etrafında günümüz iktidarlarına ince bir mizahla eleştiri oklarını yöneltiyor.

DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Rükneddin Gün, ‘Ti Gara Niyi’yi turne tiyatrosu için düşündüklerini ancak talep üzerine önce DBŞT sahnesinde sahneleyeceklerini söyledi. Oyuna birçok il ve ilçeden de talep olduğunu belirten Gün, kısa bir süre sonra oyunun bölgeyi gezeceğini kaydetti.

Beyazgazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.