DT’de İlk Kez Bir Brodway Müzikali Sahneleniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları ilk kez bir Brodway Müzikali ile seyirci karşısına çıktı. Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği, “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu” isimli müzikal, Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde sahneleniyor.

DEVLET Tiyatroları ilk kez bir Brodway Müzikali’ni sahneye koydu. Haldun Dormen’in çevirdiği, Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği, “Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu” müzikali Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Oyun sonunda sahneye davet edilen Dormen, eline tutuşturulmak istenen mikrofonu reddederek çıplak sesle, “Devlet Tiyatroları’nda bu oyun ilk kez sahnelendi. Çok heyecanlandım” diyerek duygularını anlattı. Ankara seyircisi tiyatro duayeni Dormen’e, ayakta coşkulu alkışla karşılık verdi.

Köleler, fahişeler ve aşk

Brodway Müzikali, Roma döneminde efendi, köle ve aşk üçgeninde gelişen olayların öyküsünü komedi ve zaman zaman da argoyla anlatıyor. Müzikal tiyatroda, özgürlüğüne kavuşmak isteyen bir kölenin özgürlük mücadelesinde verdiği mücadelede neler yapabileceği ile birlikte saray entrikalarının sınırsızlığı da gözler önüne seriliyor. Köleler dünyasının başka kanadında yer alan fahişeler, var olma savaşları ile müzikalin en can alıcı noktalarını oluşturuyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.