Saldırıya Uğrayan Sergi Şimdi de Çalındı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bimeras Kültür Vakfı tarafından 4. kez düzenlenen iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali kapsamında Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy meydanları için planlanan “Free Zone Istanbul/Serbest Bölge İstanbul” adlı sergide yer alan eserler bu kez de çalındı. Serginin Beşiktaş ayağındaki eserler 16 Ekim’de saldırıya uğramıştı.

Bir grup, sergide yer alan bir objeyi beğenmedikleri gerekçesiyle devirerek parçalamıştı. Parçalanan eserde, hava meydanlarındaki ibadet bölgesi işaretine gönderme yapılıyor, üç dinin simgelerinin yanında Atatürk’ün resmi yer alıyordu.

Sergi Beşiktaş’ın ardından 18 Ekim’de Kadıköy ve Üsküdar meydanlarına yerleştirildi. Fakat dün Üsküdar Meydanı’ndaki 25 sanat eserinin çalındığı açıklandı. Bimeras Kültür Vakfı yetkilileri eserlerin dün 10-15 kişilik bir grup tarafından sergi alanından kaldırıldığını öğrendiklerini ifade etti. Ayrıca “Üsküdar Meydanı’ndaki esnaf, eserleri çalan gençleri görmüş ama kim olduklarını bilmediklerini söylediler” denildi.

Uluslararası üne sahip tasarımcılar Rosan Bosch ve Rune Fjord’un tasarladığı sergi, alışılmış işaretleri dönüştürerek kent mekânlarındaki bazı alışkanlıklara ve kurallara mizahi bir bakış getiriyor.

Nethaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.