Laz Marx Mannheim’daydı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Laz Marx, Almanya’nın Mannheim kentinde bulunan Gençlik Kültür Evi’nde izleyici karşısına çıktı. DİDF’e bağlı Demokratik İşçi Gençlik Derneği tarafından organize edilen etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Yılmaz Okumuş’un yazdığı ve Haldun Açıksözlü’nün Laz Marx tiplemesiyle oynadığı tek kişilik oyun, Kürdistan başta olmak üzere Türkiye’de yaklaşık 160 yerde sergilenen oyun toplam 50 bin kişi tarafından izlendi.

Laz Marx, Karadeniz’de toplumsal sorunlara duyarlı, barış ve kardeşlikten yana olan insanların da bulunduğu düşüncesini vermek istiyor. Laz Marx, bir yönüyle de sosyalizmi işliyor. Laz Marx, sosyalizmin; yıllardır ‘Avrupa merkeziyetçiliğiyle’ ele alındığına dikkat çekiyor. Bu da haliyle bir dil zorluğunun yaşandığı, ancak Anadolu insanının, büyük insani değerlere sahip olduğu oyunda işleniyor.

Haldun Açıksözlü, “Sadece işçileri, Kürtleri, emekçileri değil bu sistemde ezilmiş, mağdur olmuş herkesi tribünlere çağırıyoruz. Burjuvaziye karşı bu maçı alalım. Bütün halkların kardeşliğini sağlamaya çalışıyoruz. Karadeniz gerçekten bir mozaiktir. Ezilenlerin yeni bir dünya mümkün mücadelesine devam ediyoruz dostlarla“ diyor.

Yeniözgürpolitika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.