Compania Antonio Gades İstanbul’daydı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – Cemal Reşit Rey Konser Salonu dünyaca ünlü İspanyol dans grubu Compania Antonio Gades’i ağırladı. Topluluğun 5 Mart Cumartesi akşamı sergilediği gösteri iki farklı bölümden oluşuyordu.

Programın ilk bölümü, topluluğun ünlü Kanlı Düğün koreografisi idi. Geleneksel flamenko adımlarından beslenen bu dans tiyatrosu gösterisi, Federico Garcia Lorca’nın 1928’de yazdığı “Kanlı Düğün” oyununu temel alıyordu. Yasak aşk temalı koreografi, topluluğun 2004 yılında yaşama veda eden kurucusu Antonio Gades tarafından ilk kez 1974 tarihinde sahnelenmişti. Kanlı Düğün 1980 yılında Carlos Saura tarafından filme çekilmiş, başrollerde de topluluğun ünlü dansçıları Antonio Gades ve Cristina Hoyos oynamıştı.

Programın ikinci bölümü ise tematik bir bütünlüğü olmayan tekli, ikili ya da toplu koreografilerin oluşturduğu Suite Flamenco idi. Sekiz farklı koreografinin sergilendiği bu geleneksel dans ve müzik performansı, finaldeki doğaçlama bölümle son buldu. Gösterinin en çok alkış alan final bölümünde, müzisyenlerin doğaçlamalarına dansçılar alkışlarıyla eşlik etti.

Berna Kurt / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.