‘Istanbulluys’ Büyüleyecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçtiğimiz yıl, İstanbul Avrupa Kültür Başkenti projesiolarak hayata geçirilen “Istanbulluys” gösterisi, 15Mart’ta Cevahir Otel Kongre Merkezi’nde, genişletilmiş repertuarıyla ikinci kez seyirci karşısına çıkacak.

İlk kez Shaman Dans Tiyatrosu’nun daveti üzerine birlikteproje üretmeye karar veren iki topluluk, bu kez MaralMüzik ve Dans Topluluğu’nun Esayan Okulu’ndan Yetişenler Derneği yararına yapacağı gösteride aynı sahneyi paylaşacak.

“Istanbulluys” sırasıyla Asya, Anadolu ve İstanbul’da yaşayan etnik dansların harmanlanmasıyla 2 perdelik kültürel ve sanatsal gösteriye dönüşecek. Gösteride yaklaşık 80 dansçı, 90 dakika boyunca sahnede kalacak.

Shaman Dans Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmeni Murat Uygun, gönüllü olarak katıldıkları bu projede yer almaktan çok mutlu olduklarını ve bu beraberliğin her yıl yeni bir proje ile devam etmesini istediklerini belirtiyor. Etnik dansları özenli bir çalışma ile sahneleyen amatör topluluklarla işbirliği yapmanın karşılıklı olarak grupları beslediğini ve geliştirdiğini söyleyen Uygun, bu tür ortak çalışmaları birçok toplulukla yapacaklarını da sözlerine ekliyor.

“İstanbul” ile Ermenice ışık anlamına gelen “luys” kelimelerinin birleşiminden oluşan “Istanbulluys”, şehridostluğun ışığı ile aydınlatacak.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.