oyun deposu “Heildelberger Stückemarkt ‘11” Festivali’nde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İlk oyunları “Çirkin İnsan Yavrusu” ile Avrupa’da bir çok festivale katılan oyun deposu, ikinci oyunu “Aptal, Sıradan ve Suçlu” ile 30 Nisan – 8 Mayıs 2011 tarihleri arasında Heidelberg’de düzenlenen “Heidelberger Stückemarkt ‘11” Festivali’nde sahne alıyor.

*Kasım ayından beri düzenli olarak Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda gösterilen “Aptal, Sıradan ve Suçlu”  8, 9, 10, 11 Nisan tarihlerinde aynı mekanda son kez seyirci ile buluşuyor.

“Hiç biri bugüne kadar böyle eğlenmemişti.”

Üç kadın mutfakta! Tarihin, sanatın ve oyun metinlerinin kaydetmediği gündelik, boş bir sohbetin içindeler. Geleneksel kadınlık temsiliyetinin gömüldüğü mutfağın içinde beraber eğlenen üç kadın, teori ve pratiğin arasındaki ayrımda tüm tutarsız görünen, boş anlarıyla sahne üzerinde var olma cesaretini sınıyorlar.

*“Aptal Sıradan ve Suçlu”, 25-26 Şubat 2011 tarihlerinde Viyana “Volkstheatre” tarafından düzenlenen “Hundsturm Festivali”nde gösterildi.

oyun deposu özel olanı, görünür olanı sorgulamaktansa, “sıradan”ı sorgulamayı, doğru cevapları bulmaktansa, kendine doğru soruyu sorabilmeyi, bireysel olanı, bir kolektif olarak aramayı, sahneyi bir sunum alanı olarak algılamaktansa, bir paylaşım alanı olarak algılamayı, sahnede görünenin; bir sonuç olmasındansa, süreci yansıtan bir yolculuğa dönüşmesini, sürecin değişmesine izin vermeyi, kendi cesaretini sınamayı, fark edemediğini, daha önce soramadığını beraber sormayı deneyen, bunu araştıran, keşfetmeye çalışan, kolektif olanı hep yeniden ve yeniden tanımlayan, bir kolektiftir.

*oyun deposu,  ilk oyunu “Çirkin İnsan Yavrusu” ile  İsviçre’de düzenlenen Culturescapes Festivali’ne, Viyana’da “Wiener Festwochen” ‘a, Berlin Hebbel Tiyatrosu’nda “Beyond Belonging Festivali” ‘ne, Fransa’da “Premières Festival” ‘ine, Almanya’da, “The New Plays from Europe Wisbaden” ‘e katılmıştır. Ekim 2010’da Almanya’nın Düsseldorf kentinde Theater a.d. Ruhr ‘da sahneledikleri “Çirkin İnsan Yavrusu” aynı zamanda , “Theaterheute” nin Haziran sayısında Almanca olarak yayımlamıştır.

APTAL, SIRADAN ve SUÇLU

Yaratıcı ekip – oyun deposu

Yönetmen – Maral Ceranoğlu

Oyuncular – Yelda Baskın, Gülce Uğurlu, Elif Ürse

Ses Tasarımı – Okan Kaya

Işık Tasarımı – Cem Yılmazer

Dış Ses, Destek ve Teknik Uygulama – Duygu Güngör

Fotoğraf, Afiş – Ezgi Kaplan

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için :

Pınar Başoğlu

0536 354 75 50

tiyatrooyundeposu@gmail.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.