“Artık…” İlk Gösterimini Gerçekleştirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Eğer bir yerin üzerinde kuşlar uçuyorsa, orada muhakkak yaşayan ve sesine kulak verilmesi gereken bir şeyler vardır.”

Atölye Tiyatro Topluluğu, “Artık…” oyununun ilk gösterimini 2 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdi. İTÜ İşletme Fakültesi tiyatro salonunda sahnelenen oyunu yaklaşık 100 kişilik bir seyirci topluluğu izledi.

Bir önceki oyunları “Ödemeli Arama”, işkence mağduru bir kişinin işkencecisini yıllar sonra bir telefon kulübesinde rehin almasını konu alan hikâyesiyle Türkiye’nin geçmişiyle hesaplaşma sürecine tiyatro sahnesinden etkili bir söz söylemişti. Bu oyunun ardından topluluğun sözlü kültür ve hikâye anlatıcılığı üzerine yaptığı araştırmalar, “Artık…” oyununun ortaya çıkmasında önemli rol oynamış.

Oyunda, modern yaşamın ‘artık’ları arasında dolaşan ve bu ‘artık’ların oluşturduğu yığının arasında sıkışıp kalan hikâyeleri arayan iki kişi seyircileri bu hikâyelere kulak vermeye çağırıyor. Bizler de, gözümüze işlevini yitirmiş, önemsiz şeyler olarak gözüken çöplerin arasından çıkan, tek kişilik üç ayrı hikâyeye tanık oluyoruz. Atölye’nin, sesi duyulmayanların hikâyelerine kulak vermemizi istemesinin bir nedeni var: “Çünkü ancak bu hikâyeler dedirtecek bize ‘Artık…’ları!

 “Artık…” Nisan ayı boyunca İTÜ İşletme Fakültesi Tiyatro Salonu’nda gösterimlerine devam edecek.

Gösterim Tarihleri:

8 Nisan Cuma 20.00

9 Nisan Cumartesi 15.00

23 Nisan Cumartesi 15.00

23 Nisan Cumartesi 20.00

30 Nisan Cumartesi 15.00

30 Nisan Cumartesi 20.00

 

Bilet Rezervasyon:

rezervasyon@atolyetiyatro.com

0535 862 97 47

Öykü Gürpınar / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.