Celal Bayar İktisat Oyuncuları’na Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber- 21 Mayıs’ta Ege Üniversitesi Tiyatro Şenliği’ne katılan gruplar hali hazırda kapatılmış bulunan Celal Bayar Üniversitesi İktisat Oyuncuları’na destek amaçlı olarak bir buluşma düzenlediler.  İktisat Oyuncuları adına Burak Paçacıoğlu durumu şöyle özetledi:

“2007 yılında kurulan ve bugüne kadar faaliyetlerini sürdüren Celal Bayar Üniversitesi İktisat Oyuncuları, iki yıldan itibaren kapatılmak istenmiş ve Mayıs 2011’de resmi ve fiili olarak kapatılmıştır. Bir yılı aşkın süredir danışman görevi yapacak bir öğretim görevlisi bulamadığımızdan daha doğrusu hiçbir öğretim görevlisi danışmanlık görevini üstlenmek istemediğinden dolayı kulübümüz askıya alınmış ve tüm çalışmalar okuldan hiçbir destek almadan kendi çabalarımızla yapılmıştır. En son gelişme olarak çalışmalarımızı sürdürdüğümüz kulüp odamızın da elimizden alınması, danışman hoca bulmamıza rağmen SKS’nin bir neden belirtmeksizin kulübü açmaması İktisat Oyuncularının zaten resmi olmayan topluluğunun fiili çalışmalarını da engellemiştir.”

Üniversite tiyatro toplulukları ( Taşkışla Sahnesi, BÜO, ÖKM, DÜNİT, EÜTT, Yaşayan Tiyatro) bir araya gelerek öncelikle bu durumun diğer topluluklara ulaştırılması ve yayılması gerektiği kararına vardılar. Rektörlüğe e-posta,faks,telefon yoluyla İktisat Oyuncuları’nın neden kapatıldığıyla ilgili bilgi talebi istenecek ve cevap alma hakkı kullanılacak. Durum değişmediği takdirde gruplar, Türkiye’deki üniversite topluluklarını  davet ederek Manisa’ya giderek toplu bir protesto gerçekleştirecekler.

Bilal Akar/ Mimesis Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.