Gençler Erol Günaydın’ı Layık Gördü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sanatçısı Erol Günaydın’a, 9. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında düzenlenen anket sonucunda ”Onur Ödülü” verildi.

Kültür A.Ş’ye bağlı Gösteri Sanatları Merkezi tarafından düzenlenen festivalin resmi internet sitesinde gerçekleştirilen anketle ödüle değer görülenler, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki törenle ödüllerini aldı.

”Onur Ödülü”nü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altuntaş’ın elinden alan Erol Günaydın, ödüle gençler tarafından layık görüldüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Ödül törenine tekerlekli sandalyeyle getirilen Günaydın, ”Bizler tiyatromuz için çok şeyler yaptık. Ben eski ustaların hepsini bilirim. Dümbüllü’nün Gülhane’deki müdavimlerindenim” dedi.

Geleneksel Türk Tiyatrosu’na haksızlık yapıldığını söyleyen Günaydın, ”Türkiye’de Brecht’ten sonra herkes, onun öne sürdüğü prensiplerin geleneksel tiyatromuzda var olduğunu gördükten sonra tiyatromuza ilgi göstermeye başladı. Ancak maalesef büyük ihmaller de oldu” diye konuştu.

Davetlilerle bir anısını paylaşan Günaydın, İzmir Fuarı’nda Münir Özkul ile birlikte ”Acele Koca Aranıyor” adlı bir orta oyununa çıktıklarını ve İtalya’dan gelen bir ziyaretçinin kulise girerek, ”Siz bunu nasıl başarıyorsunuz. Biz kendi tiyatromuzda seyircinin hareketlenmesi için aralarına oyunda köpek salıyoruz” dediğini aktardı.

Günaydın, ”Batı tiyatrosu soğuktur, seyirciden korkar. Bizde öyle mi? Bizde sahnede iki oyunca varsa, üçüncü seyircidir. Oyun seyirciyle oynanır” dedi.

Erol Günaydın’ın bu sözleri davetliler tarafından ayakta alkışlandı. 

Törende, anket sonucu belirlenen diğer isimlere de ödülleri verildi.

Tek Haber

Paylaş.

Yanıtla