Karşıyaka’ya Bu Sahne Yakıştı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Mehmet Kurt DHA) Karşıyaka Belediyesi’nin inşa ettirdiği Opera ve Tiyatro Sahnesi, Fazıl Say’ın konseriyle açıldı. Sahne, akustik ve dizaynıyla Türkiye’nin en güzelleri arasında

Tüm Türkiye tanıyacak
KARŞIYAKA Belediyesi’nin 2009 yılında temelini attığı Türkiye’nin en iyi akustik salonlarından olan Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi Fazıl Say konseriyle açıldı.  Tan Sağtürk Bale Okulu öğrencileri de açılışa renk kattı. Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu sadece bir açılış değil, aydınlık yüzümüzü gösterdiğimiz bir gündür. Akustiği bu kadar güzel bir merkezi Türkiye tanıyacaktır” dedi.

Kültüre saldırılar var
BAŞKAN Durak, akustik olarak Türkiye’nin en iyi salonlarından birini yaptıklarını, her gün konserler vereceklerini belirterek, “Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Açılışa katılan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de, kültüre yapılan yatırımın Atatürk’ün yolundan gitmek olduğunu söyledi. Açılışın rdından ünlü sanatçı Fazıl Say’ın konseri dinlendi.

“Çok güzel bir sahne olmuş”
ÜNLÜ sanatçı Fazıl Say açılışta Mussorgsky’nin “Bir Sergiden Tablolar” eserinin ardından kendi bestesi “Kara Toprak” parçasını ve “Nazım”, “Kumru” ve “Sevenlere Dair” baladlarını seslendirdi. Başkan Durak ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil konser sonunda Fazıl Say’a bir şükran plaketi verdiler. Plaketi memnuniyetle kabul ettiğini belirten Say, “Burası gerçekten çok güzel bir sahne olmuş. İzmir’e böyle bir sahne kazandıran Başkan Cevat Durak ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.