Kültür Üniversitesi’nden “Tiyatro Açılımı”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Kültür Üniversitesi, Uluslararası 2. Tiyatro Festivali düzenliyor. İKÜ Yayınları tarafından basılan ‘Tiyatro Açılımı’ isimli kitapta ise üç tiyatro üstadı; Türk Tiyatrosu’nun sorunlarına işaret ediyor.

İstanbul Kültür Üniversitesi  geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği  Uluslararası Tiyatro Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor. Festival vefat eden sanatçı Cüneyt Gökçer’e ithaf edildiği için  adı bu yıl ‘Uluslararası Cüneyt Gökçer Tiyatro Festivali’ olarak belirlendi. Festivali, 5  Mayıs’a kadar sürecek.

DT hasta tedavi edilmeli

Refik Erduran’ın  Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı  Kültür Üniversitesi yayınları ‘Tiyatro Açılımı” isimli bir kitap da  yayınladı. Kenan Işık, Yıldız Kenter Ali Poyrazoğlu’nun Türk Tiyatrosu’na ilişkin görüşlerinin yeraldığı kitapta özetle şöyle deniliyor: “ Kültüre yeteri kadar yatırım yapılmıyor, toplumun   eğitilmeye ihtiyacı var. Sanat eğitim aracı olarak kullanılmalı. Bakanlık yeteri kadar bütçe ayırmıyor. Tiyatro camiası  istemese de devletsiz yapamıyor!”

Öte yandan,  Refik Erduran son zamanda tartışılan  Devlet Tiyatroları’nın durumuyla  ilgili  çarpıcı açıklamalar  yaptı. DT şu anda hasta konumunda  tedavi edilmeli deyen Erduran sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet Tiyatrosu Türk tiyatrosu için şiddetle gerekli. DT  kalkarsa Türk Tiyatrosu’nun beli kırılır. Ankara’da eskiden beri DT, ‘Çok para ayrılıyor, bunun karşılığı alınabiliyor mu, verimi ne?’ şeklinde tartışılıyordu. Yıllardır devam eden süreçte şimdi bıçak kemiğe dayandı! Birtakım eksiklikler var diye DT çöpe atılmamalı. Türk toplumunun şu andaki havası, iklimi ne ise ona göre oyunlar seçilmeli ve yenileri yazılmalı. En doğru şekilde sahnelenerek de heyecan fırtınaları estirilmeli.”

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.