Çatı Dans Stüdyosu’nda Shigemi ile “Beden, Zihin, Sihir” Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tarih 4-5-6-7 Eylül 2011

Saat:18:30-21:30

Ücret: Çatı üyelerine 50TL, diğer katılımcılara 70TL

Özellikle bedenleriyle yaratım sürecine meraklı dansçı, oyuncu, müzisyen tüm sanatçılara açıktır. 4 gün boyunca katılım gereklidir, atölye dili İngilizce’dir.

Iida Shigemi geçtiğimiz sene yine Çatı Stüdyo’da “sihirli beden zihin teknikleri” ismiyle butoh dansı ve etrafındaki Japon geleneksel öğretileri üzerine atölyeler yapmıştır. Bu atölyede de; Naguchi Haruchika’nın “yuki” elle ve bedenin diğer bölgeleriyle iyileştirme enerjisinin kullanımı; beden duruşunu düzeltici içsel “katsugen” dansı ve “sei-tai” tekniği hareketleri; samurai yürüyüşleri ve değişik Japon savunma sanatları; nefes ve enerji tekniklerinin temelleri üzerine çalışmalar yapacaktır.

Shigemi uzun yıllar büyük usta Kazuo Ohno’nun asistanlığını yapmış ve onun oğlu Yoshito Ohno ile çalışmıştır. Çalışmalarını Kyoto merkezli olarak sürdüren sanatçı pek çok Batılı koreograf ve dans grubuna da atölye ve prodüksiyon desteğinde bulunmuştur.

Bu atölyeye katılmak için daha önceki atölyelere de katılmış olma şartı aranmamaktadır, sadece yaratım süreci ile ilgili olmak yeterlidir.

Iida Shigemi’nin Hayalet Fanzin’in 4, 5 ve 6 . sayılarında tamamı yer alan röportajı ve geçen sene  Çatı Stüdyo’da yaptığı atölyeye ait çalışma notlarından bazı bölümleri www.catidans.org sitesinin linkler bölümündeki Hayalet Fanzin’de okuyabilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.