iDANS 05: “İşte” (30 Eylül – 23 Ekim 2011)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

30 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali bu hafta başlıyor.

Güncel sanat, dans, tiyatro, müzik ve performansın çeşitli ifadelerini kapsayıp, performativite ve bedensellik eksenleri üzerinden ortak noktalarını vurgulayan ve her yıl farklı bir konuyu tartışmaya davet eden iDANS Festivali’nin beşincisi 30 Eylül – 23 Ekim tarihleri arasında İstanbul’un çeşitli mekânlarında gerçekleşecek. iDANS, “biDANS: Misafir İşler” adı altında kurgulanan özel bir uluslararası programla sezon içerisinde Berlin’de devam edecek. Ayrıca, Mayıs 2012 için İstanbul Tiyatro Festivali’ne paralel bir program hazırlanıyor.

Bimeras’ın hazırlayıp sunduğu iDANS’ın bu yılki kavramsal çerçevesi “İşte” olarak belirlendi. iDANS Açılış Gösterisi: 30 Eylül Cuma günü Belçika’nın ünlü topluluğu Rosas, kurucusu efsanevi koreogaf Anne Teresa De Kearsmaker’in 1982 tarihli Fase, Steve Reich’in Müziğine Dört Hareket adlı işini sergileyecek. Anne Teresa De Kearsmake eseri şahsen icra edecek.

Festival programı iDANS’ın kendi ortak yapımlarının, festival için özel yaratımların, film gösterimi ve konuşmaların da yer aldığı 25 proje sunuyor. Bunların yanı sıra festival iki de eğitim ve kapasite geliştirme projesine ev sahipliği yapıyor: Europe in Motion atölyesi katılımcılarının sunumlarını 9 Ekim’de gün boyu MSGSÜ Bomonti’de, Kritik Çaba eleştirmenlik atölyesi katılımcılarının yazılarını ise iDANS Blog’da izlenebilir. (http://idansfestivalblog.wordpress.com/)

Bu yıl da dünyanın dört bir tarafından en yenilikçi ve tartışma açan sanatçıları İstanbul’da buluşturan iDANS programı 22/23 Ekim The Show Must Go On ile kapanacak. Çağdaş koreografinin en önemli ustalarından Jérôme Bel’in ilk kez 2001 yılında sahnelenen The Show Must Go On adlı eseri tamamen yerli bir sahne ekibi ile yeniden yorumlanıyor.

iDANS ekibinin fiyatlarını düşük tutmaya çabaladığı biletlere dair bilgilere de iDANS sitesinden ulaşılabilir: http://www.idans.info/

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.