Sanatta İfade Özgürlüğü ve Medya

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Medyanın hedef gösterme mekanizmaları ve bunun tetiklediği oto sansür farklı alanlarda nasıl işliyor? Medyanın sanatçıları, sanat eserlerini ve etkinliklerini hedef göstermesine, itibarsızlaştırmasına, değersizleştirmesine ve nefret söylemi üretmesine karşı ne tür çözümler önerilebilir? Sanat alanı, başka alanlardaki nefret söylemiyle mücadele ve dayanışma stratejilerinden ne öğrenebilir?

Siyah Bant, medyada hedef gösterme, oto-sansür ve bununla mücadele yöntemlerini tartışmak için Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nu 28 Şubat Salı 18.30’da Cezayir Salon’da konuk ediyor.

Yakın zamanda derlediği “Nefret Söylemi ve/veya Nefret Suçları” kitabı ile konuyu çeşitli yönleriyle ele alan Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, 2004 Aralık’tan beri Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde çalışmaktadır. Medya Gözlem Platformu’nun kurucu üyelerinden olan İnceoğlu Medya Tekzip Merkezi Yayın Danışma Kurulu ile İstanbul Kadın Vakfı’nın Mütevelliler Heyeti üyesi, aynı zamanda Siyah Bant’ın danışma kurulu üyelerindendir.

www.yasemininceoglu.com

Siyah Bant, Türkiye’de farklı aktörler tarafından farklı yöntemlerle sanata uygulanan sansür vakalarının kent ziyaretleriyle desteklenerek araştırıldığı, web sitesi aracılığıyla belgelendiği ve tartışıldığı, sansürle ilgili kaynakların paylaşıldığı bir platformdur.

www.siyahbant.org

PARC tarafından ve Depo işbirliği ile gerçekleştirilmektedir

Cezayir Salon

Hayriye Caddesi 12, Galatasaray Beyoğlu

http://www.cezayir-istanbul.com/

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.