Tiyatro ve Sinema Köylünün Ayağına Gidecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Denizli İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Köyde Şenlik Var” projesi kapsamında 42 köy merkezinde düzenlenecek etkinliklerle 360 köyden 12 bin 500 ilköğretim öğrencisi, tiyatro oyunu ve film izleme imkanına kavuşacak.

Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, etkinlikle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin 115 köy okulunda öğrenim gören 12 bin 500 çocuğa yeni bir pencere açacağını ifade etti.

Projeyle çocukların sanatsal ve kültürel etkinliklerden yararlanmasının sağlanacağını belirten Gürlesin, “Proje, şehir merkezlerinde bulunan eğlence merkezlerinin köylere de götürülmesini amaçlıyor. Köyde Şenlik Var Projesi, Denizli’den Türkiye’ye örnek gösterilecek önemli ve etkili projelerden biri. İlk olarak Sarayköy’e bağlı Beylerbeyi köyündeki ilköğretim okulunda gerçekleştiriyoruz projemizi” dedi.

Gürlesin, 11 Mayıs-8 Haziran tarihleri arasında yürütülecek projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Proje 21 günde, 42 köy merkezinde 360 köyün öğrencileri ve çocuklarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek. Köylerdeki çocuklara yönelik kentlerdeki gibi tiyatro, takım oyunları, sinema gösterileri, oyun ve eğlence alanları oluşturulacak. Bir günlük de olsa bu etkinliklerden çocuklarımızın yararlanması sağlanacak. Bu projemizi geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.