Elazığlı Öğretmenler Yard. ve Dayanışma Derneği Mimesis'i Kınadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Tiyatro/Çeviri Araştırma Dergisi’nin 19. sayısını müstehcen bularak iade eden Elazığ İl Halk Kütüphanesi’ne destek Elazığ’lı öğretmenlerin derneğinden geldi. Kamuoyu tarafından kınanan yasaklama tavrına karşın, ELÖYDER (Elazığ Öğretmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) yasaklama kararını savunuyor. ELÖYDER tarafından Mimesis’e gönderilen bildiri şöyle:

“Mimesis dergisinin 19.sayısında yayınlanan müstehcen çizimli makalenin umuma açık özellikle çoçuk yaşta öğrencilerin yaralandığı  halk kütüphanelerine gönderilmesini eğitimciler olarak kınıyoruz.Bu tür yayınların çocukların ahlaki ve kişilik gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği sizler tarafından bilinmesi gerekmektedir.”

Öte yandan ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Türkiye Merkezi çocuklara dayanarak yasakçı tavırlar oluşturmayı eleştirirken görüşlerini “Çocuklar için hazırlanmayan bir dergiyi, “çocukların ahlakını bozuyor” diye zan altında bırakmak bizce sorunlu bir tavırdır. Bu yüzden de, çocuğu bahane ederek velilerin kendi inanç ve doğrularını bir yaptırıma dönüştürmesi bizce kabul edilemezdir.” şeklinde ifade etmişti. ASSITEJ’in bildirisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla