Seferihisar Tiyatro Festivali, “Bavul” ile Tamamlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Bu yıl 3. kez düzenlenen ve bir hafta süren Seferihisar Tiyatro Festivali 30 Haziran gecesi Seferihisar’ın Sığacık (Teos) beldesinde yer alan Kaleiçi’nde sahne alan Tiyatro Sahnekarlar’ın Bavul’u ile son buldu.

Her yaştan belde halkının yoğun katılım gösterdiği oyunda Volkan Severcan, Melda Gür, Nuri Gökaşan ve Ayşen Gruda gibi usta oyuncular yer aldı. Yaklaşık iki saat süren komedi türündeki “Bavul” ‘da oyuncular 4+4+4’ten kürtaj yasağına, sosyal medyadan hükümetin politikalarına kadar gündemdeki birçok konuya göndermelerde bulunmayı ihmal etmezken sık sık kahkaha ve alkışlarla kesildi.

Etkinlik sonrası gerçekleşen kısa kapanış töreninde ise oyunculardan Volkan Severcan “citta slow olarak bilinen Seferihisar’ın kendileri ve diğer bir çok sanatçı için çok önemli bir merkez olduğunu” söyleyerek izleyicilere ve belediyeye teşekkür etti.

Küreselleşmeye karşı kendi özelliklerini ön plana çıkaran kentlerin birliği olan Cittaslow Birliğine üye olan Seferihisar bu anlamda Türkiye’deki sayılı merkezlerden biri.

Sığacık Kaleiçi’nde düzenlenen Tiyatro Haftası’nın ilk 4 günü Seferihisar Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürürden tiyatro ekipleri tarafından gerçekleştirildi. 25 Haziran Pazartesi günü ‘’Çocuklara Vurmayın” ve” Hababam Sınıfı  Tatilde” isimli oyunlarla başlayan etkinlik, 26 Haziran Salı “Abur Cubur Çocuklar” ve “Pandomim Gösterisi”, 27 Haziran Çarşamba “Kız Çocuğu Gençlik Oyunu”, 28 Haziran Perşembe “Tımarhane Manzaralı Konak” oyunlarıyla devam ederek 30 Haziran’da “Bavul” ile son buldu.

Seferihisar Belediyesi tiyatro festivalinin ardından temmuz ayında da sinema günleri gerçekleştirecek.

Ömer Ongun/MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla