Tiyatro ES-5’le Sahneden Sokağa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube bünyesinde etkinliklerini sürdüren, geçen yıl Ankara’da Uluslararası Tiyatro Festivali’ne de katılan “Tiyatro ES-5” topluluğu son olarak önceki akşam “Elma Hırsızları” oyununu sahneledi. Mehmet Baydur’un yazdığı oyunu, Polat İnangül yönetiminde sahneye koyan topluluk büyük beğeni topladı. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezinde sahnelenen oyuna Eğitim Sen üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Salonu tamamen dolduran seyirciler, dakikalarca ayakta alkışladı. Oyuncularının neredeyse tümü Eğitim Sen üyelerinden oluşan topluluk bugüne kadar birçok oyun sergiledi.

Güncel sorunların birçoğuna değinen oyunda daha çok, “Adalet ve hukuk” sorgulandı. Hukukun insanı ve insan haklarını temel aldığında adaleti sağlayabileceği mesajı verildi.

Oyundan sonra söz alan Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, KESK’e, KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerine yönelen baskı ve gözaltılara karşı Ankara’da olacaklarını, bu kez hukuk ve adaleti sahnede değil sokakta, Ankara Adalet Sarayı önünde arayacaklarını belirtti.

Oyundan önce de Eğitim Sen 5 No’lu şubenin düzenlediği şiir yarışmasına ve fotoğrafçılık kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.