GSM’ye Ön Kayıt Başvuruları Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Gösteri Sanatları Merkezi’ne (GSM) 2012-2013 dönemi ön kayıt başvuruları 30 Ağustosta başlıyor. Kültür AŞ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 18 yıldır tiyatro eğitimi  veren merkezde ön kayıt başvuruları 23 Eylül’e kadar kabul edilecek.

Adaylar, başvuru sırasına göre 28, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde mülakata  alınacak. Tiyatro eğitimi ise 8 Ekim’de başlayacak. Merkeze başvuracak adayların, ”www.kultursanat.org” adresindeki kayıt  formunu doldurarak, ”hsorgun@kultursanat.org” ya da ”huseyinsorgun@gmail.com”  adresine göndermeleri gerekiyor.

Öğrencilerine tiyatronun teorik ve pratik yanlarını vermek için müfredat uygulayan merkez, bu çerçevede özellikle alanında deneyimli ve duayen eğitmen ve  hocalarla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yıl merkezde oyunculuk eğitmen kadrosunda Hilmi Zafer Şahin, Ayla  Algan, Varlam Nikoladze, Aziz Sarvan, Nadir Sarıbacak, Gökhan Aktemur, Nejat  Birecik, Rauf Altıntak, Hilali Mahmutoğlu, Pınar Ataer, İlknur Açıkel, Dilek  Tekintaş, Ünver Oral, Ulvi Arı, Turgay Tanülkü, Hazer Genceli, Savaş Aykılıç ve  Sırrı Er bulunuyor. Yazarlık bölümünde, Üstün İnanç, Gökhan Aktemur ve Haşmet Zeybek’in  eğitmen olarak yer aldığı merkezde, geçen yıl başlatılan Karagöz ve Kukla yapım  atölyesi çalışmaları bu yıl da devam edecek.

GSM’de eğitimler

Merkezde her yıl yaklaşık 200 öğrenci tiyatro oyunculuğu ve yazarlığı alanında eğitim görüyor. İki yıllık bir eğitimin ardından, mezun olan öğrencilere  sertifika veriliyor.

Yıllardır tiyatro eğitimini bir bütün olarak ele alan merkezde, çocuklar  9 yaşından itibaren, çocuk, gençlik ve yetişkin birimlerinde eğitim görerek  donanımlı bir şekilde mezun oluyor. Yazarlık 1 yıl, diğer eğitimler ise 2 yıl  olarak planlanıyor. Yetişkinler için oyunculuk ve yazarlık eğitimlerinin de verildiği  merkezde, yazarlık eğitiminde senaryo, sinema ve tiyatro yazarlığının yanı sıra  kurgu oluşturma, metin ve karakter çözümlemeleri gibi dersler de yer alıyor. Yetişkin tiyatro eğitimi haftanın 6 günü yapılırken, çocuk ve gençlik  tiyatro eğitimi, her geçen yıl artan bir ilgiyle sezona başlıyor.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.