Tiyatroda Ne Kadar İş, O Kadar Para Dönemi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür Bakanlığı performansı yüksek sanatçıların ödüllendirilmesi, düşük olanlarınsa insanca şartlarda emekli edilmesi için harekete geçti. Yeni sistemde daha fazla üretkenlik amaçlanıyor.

Kapatılması veya özelleştirilmesiyle gündeme gelen sanat kurumları için ‘performans’ düzenlemesi geliyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı çalışan Devlet Tiyatroları, Opera ve Bale sanatçıları için 3 yıldır üzerinde çalışılan düzenlemeyi açıkladı. Gökmen, çok çalışan, üreten, zor görevlerde bulunan sanatçıların ödüllendirilmesini öngören sistemin önümüzdeki sezon itibarı ile geçerli olacağını söyledi. Ayrıca standartları düştüğü için emekli olmayan sanatçıların emeklilik şartlarının iyileştirilmesinin de yeni çalışma kapsamında olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatıyla sanat kurumu yöneticileri olarak bir arada çalıştıklarını anlatan Gökmen, şöyle konuştu: “Performansa dayalı bir sistemin kurulması için 3 yıldır çalışıyoruz. Son olayların ardından alınan bir karar değil. Ancak Bakan’ımızın son talimatı ile yeni sistemi planladık. Performans düzenlemesinin yanı sıra yıllardır kurumlarda çalışan ancak sözleşmeli olan sanatçıların durumu da gözden geçiriliyor.”

Muhteşem Süleyman, Opera’da

Rengim Gökmen, 28 Eylül’de Ankara ATO Kongre Merkezi’nde opera-bale gösterisi, 29 Eylül’de İstanbul Aya İrini’de Verdi temalı konser ve 1 Ekim’de İzmir Elhamra Sahnesi’nde 30. Yıl Konseri ile sezon açılışlarının yapılacağını duyurdu. Gökmen, yeni sezonda tamamen yerli bir eser olan ve dünya prömiyeri yapacak olan Muhteşem Süleyman ile Karyağdı Hatun, Sevginin Bedeli gibi yeni yerli eserlerin de seyirci ile buluşturulacağını açıkladı.

Aslıhan Aydın / Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.