ba-, “Ev, Mercedes ve Anneler” ile Yeni Anlatıların Peşinde!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İki anne. İki çocuk. Bir kaza. Üç ölüm. Tek bir gerçek. ba-, yeni oyunu “Ev, Mercedes ve Anneler” ile dil, iktidar ve gerçeklik ilişkisini sorguluyor. 9 Kasım’da prömiyerini yapacak olan “Ev, Mercedes ve Anneler”, 2012-2013 sezonu boyunca gösterimde olacak.

Video-performansla oyun arasında duran ilk projeleri “Doğum Günü”nün ardından Ferdi Çetin ve Yusuf Demirkol tarafından kurulan ba-, sahnede yeni anlatı ve bellek arayışlarına devam ediyor. Anlatı ve dil üzerine kurulu “Ev, Mercedes ve Anneler” de izleyici dile ve ait olduğu gerçekliğe yeniden tanıklık ederken, öykünün parçalarını da birleştirmeye çalışacak. Sesler. Harfler. Heceler. Cümleler. Anlatıcı kim? Anlatılan hikaye kimin? Ait olmadığın bir dilde hikaye anlatmak mümkün mü?

“Ev, Mercedes ve Anneler” in metnini Ferdi Çetin’in “Annem İlkokul, Babam Boş” adlı öyküsü oluştururken; yönetmenliğini ve konseptini Yusuf Demirkol üstleniyor. Oyunda performans Burcu Halaçoğlu; ses tasarım Uğur Serttaş; fotoğraf ve video Ismayıl Hacıyev’e ait.

Etkinlik Detayları:

konsept ve yönetmen. yusuf demirkol
metin. ferdi çetin
performans. burcu halaçoğlu
ses tasarım. uğur serttaş
fotoğraf ve video. ısmayıl hacıyev
gösterimler. 9, 16 kasım; 7, 22 aralık 2012
saat. 20:30
yer. GalataPerform
bilet. 20tl
bilgi ve rezervasyon.
http://www.ba-bel.net

+90 532 517 57 21
+90 506 453 07 37

adres. Büyük Hendek Cad. No:21/1 Galata Kuledibi, Beyoğlu, İstanbul

Paylaş.

Yanıtla