Avukat Bekir Berk'in Hayatı Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

bekir berk-foto vesikalıkBediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur talebelerinin yıllarca avukatlığını yapan Bekir Berk, vefatının 21. yılında yaşamından kesitler sunan ‘Müdafaa’ isimli tiyatro oyunuyla anıldı.

Avukat Bekir Berk’in hukuk mücadelesini anlatan ‘Müdafaa’ adlı tiyatro oyunu, Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi tiyatro salonunda sahnelendi. Oyunun gösterimine; Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tokul, Damla Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Can ve çok sayıda davetli katıldı. Metin hazırlığı 2 yılda hazırlanan oyun, Cemal Uşşak danışmanlığında 4 aylık bir prova sonucunda izleyiciyle buluştu.

Varsanat Genel Müdürü Bural Arsoy, oyununun Bekir Berk’in verdiği mücadeleyi anlattığını söyledi. Arsoy, “Oyunun en büyük özelliği, tiyatro belgesel şeklinde hazırlanmasıdır. Oyunu seyretmeye gelenler, sadece bir oyunu seyretmeyecekler, aynı zamanda Bekir Berk’in hayatından kesitler görebilecekler. Bekir Berk’in o dönem girdiği bir çok dava, günümüzde hala örnek teşkil etmekte.” dedi.

‘Müdafaa’nın bu alanda yapılan ilk çalışma olduğunu ifade eden Arsoy, “Ondan dolayı seyirci çok ilgi gösteriyor. Biletler çok kısa bir sürede bitti. Müdafaa oyunu, Türkiye genelinde de sergilenmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Ayrıca izleyicilere fuaye alanında mini fotoğraf sergisiyle Avukat Bekir Berk’i yakından tanıma imkanı sunuldu. Aralık ayında devlet büyüklerinin de katılımıyla galası yapılacak oyunda Avukat Berk’in şahsi eşyaları da sergilenecek.

Haberler
 

Paylaş.

Yanıtla