Özveri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

7Yöneten : Ayla Algan, Filiz Coşkuner
Oynayan : Filiz Coşkuner
Görüntü : Ersin Erçin
Hareket düzenlemesi : Sevi Algan Babaoğlu
Koreografi : Filiz Coşkuner
Görüntü-efekt uygulama :Sim Yeremyan
Işık uygulama : Hakan Polacanlı
Süpervizör : Ayla Algan
Oyun, Filiz Coşkuner’in kaybettiği, kaybetmek istemediği teyzesi için yazılmıştır. Filiz Coşkuner teyzesinin yaşamından yola çıkarak, özverili insanların hayallerini, hayal kırıklıklarını, duygularını,…..yaşamdaki daha doğrusu diğer insanların yaşamlarındaki yerlerini sorguluyor. “Aslında teyzem olsa bu oyunu böyle yazmazdı. O bunların birçoğunu görmüyor veya görmek istemiyordu” diyor. Aynı zamanda psikoloji eğitimi de almış olan Filiz Coşkuner, teyzesinin kişilik analizini yaparak yazdığını söylerken, aslında kendisini de teyzesiyle özdeşleştirdiğini, oyundaki çoğu duygunun aslında kendi sıkıntıları da olduğunu önemle vurguluyor.
Bale, tiyatro ve psikoloji eğitim aldığı alanlar. Yazar olmak hiç aklında yokmuş. Teyzesini yaşatmak için çok şey denemiş. Hakkında oyun yazmak aklının köşesinden bile geçmemiş. Ama bir güüüüün, Ersin Erçin ders öncesi bir doğaçlama yapmalarını istemiş. O doğaçlamada teyzesini canlandırmış. İşte her şey öyle başlamış. Doğaçlamasını İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahneyi paylaşma onurunu yaşadıklarından beri daima arkasında olan Ayla Algan seyretmiş. Oyunun ve oyunculuğunun Dario Fo’ya benzediğini, tek kişilik oyun yapıp oynamasını istemiş.
İstemekle kalmamış, emeğini, vaktini, beynini, sevgisini….. her şeyini katmış. Kendi sahneye koyduğu “Boşlukta Kadın” projesinde kendi rejisiyle oyunun bir bölümüne yer vermiş. Tabii sadece kendi değil, kızı Sevi Algan Babaoğlu da hareket düzeni yapmış, sevgi dolu desteğini vermiş aynı annesi gibi.
İlk Gösteri: 26.3.2013 Oyuncular Tiyatro Kahve
Ayrıca 8.3.2013 ve 27.3.2013 de Ayla Algan’ın Yönetmenliğindeki “Boşluk ve Kadın” Tal-Çatı Ortak Mekan’da gerçekleşen gösterimde oyunun bir bölümü yer aldı ve alacak.
Şimdi Ayla Algan’ın değimi ile oyun “Kendi kanatları ile uçuyor”
Gösteri tarihi: 16.4.2013
Yer :Gri Sahne
Merkez Mah. Prof.Mazhar Öktel sok.,N: 19/A
Tel :232 34 12
Saat : 20.30

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.