Kültür Sanata Koronavirüs İptali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Avrupa ve dünyanın birçok ülkesindeki iptallerin ardından Türkiye’de de birçok kültür sanat etkinliğine korona arası verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı etkinlik ve organizasyonların nisan ayının sonuna ertelenmesini gündeme alırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mart boyunca etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Çok sayıda sanatçı da kişisel etkinliklerini iptal etti.

İptali duyurulan bazı etkinlikler şöyle:

>> İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindendeki bazı birimleri 1 Nisan tarihine kadar durdurdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Şehir Tiyatroları, İSMEK ve İBB’ye bağlı müzelerdeki etkinliklerin ve ziyaretlerin ay sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı. İmamoğlu, Nisan ayı başında yapılacak değerlendirmelerin ardından etkinliklere devam edilip, edilmeyeceğine karar verileceğini belirtti.

Cem Yılmaz, etkinlik iptali haberini sosyal medyadan duyurdu. Yılmaz, “Sevgili arkadaşlar, değerli seyircilerim.. Hal böyleyken böyle. Avrupa turnesi ile ilgili erteleme ve iptal mecburiyeti oldu. Bilgi aldıkça duyuru yapacağım” ifadelerini kullandı. Ajda Pekkan, Aşkın Nur Yengi, İlker Ayrık, Müjdat Gezen ve Ata Demirer gibi isimlerin etkinliklerine de koronavirüs engeli geldi.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 25. İzmir Kitap Fuarı yeni koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. 11-18 Nisan 2020 tarihleri arasında Kültürpark – Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda yapılması planlanan fuarın Haziran ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ataşehir Belediyesi, konser, sergi, atölye gibi tüm kültürel etkinliklerini 1 Nisan’a kadar durdurduğunu açıkladı.

Tam Faktoring Sanat Tarihi Yarımada’dan Yansımalar Fotoğraf Sergisi’nin 17 Mart’taki açılışı da önlem amaçlı iptal edildi.

İKSV, Zorlu ve İş Sanat herhangi bir etkinlik iptalinin söz konusu olmadığını belirtti.

BİRGÜN

Paylaş.

Yanıtla