Gümüşhane Belediyesi 1. Açıkhava Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Karadeniz Tiyatro Kooperatifi Başkanı Cem Kaynar’ın Gümüşhane Belediyesi 1. Açıkhava Tiyatro Festivali ile ilgili bilgilendirmeyi paylaşıyoruz.

29 Mart 2021’de Samsun merkezli ,Amasya İlinden İris Sanat Tiyatrosu, Gümüşhane İlinden Yankı Kumpanya, Giresun İlinden Kayıp Oyuncular, Trabzon İlinden Tiyatro Panki, Samsun İlinden Karma Sahne, Hayal Atölyesi Tiyatrosu ve Düşevi Oyuncularının ortak olarak kurduğu KARADENİZ TİYATRO KOOPERATİFİ kuruluşundan 2.5 ay sonra ilk projesini gerçekleştirdi.

Gümüşhane İlinde faaliyet gösteren ve yeni sahnesini açan Yankı Kumpanya ve Genel Sanat Yönetmeni Mesut Budak’ın alt yapısını hazırladığı festival projesi daha yakın tarihe kadar sineması bile olmayan Gümüşhane ve kent için çok önemli bir kültürel gelişme. Gümüşhane Belediyesinin himayesinde ve Belediye Başkanı Sayın Ercan ÇİMEN’in ısrarcı tavrı , GÜMSAŞ şirketinin maddi katkıları ve YK Başkanı Eyüphan Özyurt’un şahsi destekleri ve Karadeniz Tiyatro Kooperatifinin organizasyonu ile düzenlenen GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ 1. AÇIKHAVA TİYATRO FESTİVALİ’nin korteji ve açılış gösterileri PAT ATÖLYE tarafından yapılırken, ilk gösterimini 16 Haziran 2021 tarihinde Ferdi Akarnur, Kayra Şenocak, Pelin Öztekin ve Dost Elver’in oynadığı Tiyatro Temaşanın SENİ UNUTMAK İSTEMEDİM Kİ adlı oyunu oldu.

Tiyatro ile pandemi gibi bir dönemde buluşan Gümüşhaneliler ilk gösterime büyük ilgi gösterdi ve oyuna 500 kişi geldi.

Oyun sonrası yapılan seremonide Gümüşhane Belediye Başkanı Sn. Ercan ÇİMEN, GÜMSAŞ YK Bşk. Eyüphan ÖZYURT, Karadeniz Tiy. Koop.Bşk. Cem KAYNAR, KTK Yön.Kur.Üyeleri Mesut BUDAK, Tufan ÜNLÜ ve Koop. Ortakları Hakan ALKAN, Atilla ÖZGEN, Pat Atölye Temsilcileri Esin ASLAN ve Rafiz MEHDİZADE  hazır bulundu. Başkan ÇİMEN Pat Atölye’ye, KTK’ne, Tiyatro Temaşa’ya, Pelin ÖZTEKİN’e de Rasim ÖZTEKİN’e saygı amaçlı ve plaket takdim etti. KTK’da Belediye Başkanı ve GÜMSAŞ YK Bşk.nına hediye takdim etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Sn. Ercan ÇİMEN bu faaliyeti yapmaktan ve sanatçıları şehir adına ağırlamaktan çok memnun olduğunu bildirdi. Karadeniz Tiyatro Kooperatifi Başkanı Cem KAYNAR ise Kooperatif olarak Karadeniz Bölgesinde birçok İlde bu ve benzeri projeleri hayata geçirmek ile ilgili olumlu gelişmelerin müjdesini verdi.

Programda 23 Haziran çrş. Yankı Kumpanya/Kamuranın Melekleri – 30 Haziran çrş. Tiyatro Panki/ Aldatan Oyun – 7 Temmuz çrş Düşevi Oyuncuları /Bir Kadın Uyanıyor –14 temmuz çrş. İris Sanat Tiyatrosu/ Darbeli Çocuklar -28 temmuz çrş. Hayal Atölyesi Tiyatrosu/Kahvede Şenlik Var- 4 Ağustos çrş. Yankı Kumpanya/Boş Tuval-11 Ağustos çrş. Uygur Kardeşler/Hey Gidi Günler- 18 Ağustos çrş. Karma Sahne/Kadınlar, Filler Ve Saireler-25 Ağustos çrş. Yankı Kumpanya /Aşkın Anotomisi var. Festivalde ayrıca çocuk oyunları ve etkinlikleri olacak.

Mimesis-Haber

Paylaş.

Yanıtla