Tiyatro Kooperatifi, Yaz Buluşmaları Kapsamında Tiyatroları Parklara Taşıyacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Öznur Oğraş Çolak’ın Cumhuriyet’te yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

Tiyatro Kooperatifi’nin Yaz Buluşmaları 2 Ağustos tarihinde başlayacak. Etkinlik 25 Eylül’e kadar Fenerbahçe Parkı, Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro ve Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek.

Tiyatro Kooperatifi’nden tiyatroseverlere  güzel bir haber geldi. Tiyatroyu parklara taşıyan Kooperatifin düzenlediği “Yaz Buluşmaları” 2 Ağustos tarihinde başlıyor. 25 Eylül’e kadar devam edecek olan etkinlik Fenerbahçe Parkı, Caddebostan Sahil Amfi Tiyatro ve Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı Amfi Tiyatro’da yapılacak.

Program, Tiyatro Kooperatifi ortaklarının oyunlarından oluşuyor. Seyircilerini çok özleyen ve 17 aydır mesleğini icra edemeyen kooperatif ortaklarına dayanışmanın gücüyle destek olmak amacıyla bu projeyi hayata geçiren Tiyatro Kooperatifi adına genel koordinatör Fisun Ekşi ile yaz buluşmalarını konuştuk.

Yaz Buluşmaları’nın 2 Ağustos’tan başlayarak 25 Eylül tarihine kadar devam edeceğini söyleyen Ekşi, “Bu etkinlikten elde edilen gelir katılım sağlayan tüm tiyatrolara eşit bir şekilde pay edilecek. Kooperatif olarak, salgın koşulları sebebiyle sahnelerden ve seyircilerinden uzun süre ayrı kalan tiyatrolara güç vermek ve bu dayanışmanın bir parçası olmak isteyen seyirciye, bilet satın alma aşamasında iki farklı seçenek sunuyoruz. Tiyatro severler Mobilet’ten etkinlik bileti satın alırken destek kategorilerini seçerek dayanışmaya belirleyecekleri miktarda destek verebilecek ya da etkinliğimiz kapsamında sahnelenecek bir oyunun destekçisi olarak dayanışmaya adını yazdırabilecek. Oyun destekçilerini, etkinlik alanında ve Tiyatro Kooperatifi’nin sosyal medya hesaplarında duyuracağız” diyor.

Haberin devamı için tıklayınız…

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla