Eğitmenler ve Pedagoglar için Yaratıcı Dans Pedagojisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Atölye farklı yaş grupları ile çalışan eğitmen, psikolog, sosyal çalışan, sanatçı ve danışmanlar için, yaratıcı dans pedagojisi uygulamalarının temellerini kazandırma amacı ile tasarlanmıştır. Atölye katılımcıları dansla ve bedenle öğrenmek, farkındalık geliştirmek, hatta üretmek mümkün mü? gibi soruların cevaplarını aşağıdaki uygulamalar ışığında deneyimleyerek öğrenecekler;

  • Yaratıcı dans pedagojisi metodunun aktarılacağı atölyenin ilk modülünde katılımcılar yaratıcı dansın Laban Hareket Analizlerinden kaynağını alan; mekan, yön, seviye, odak, patika, hız ve ritim konularına dair egzersizleri uygulamalı olarak öğrenecekler
  • Atölyenin hedefi katılımcılara; eleştirel pedagoji perspektifinden yaratıcı dans pedagojisine dair bilgi aktarmak ve temel egzersizleri uygulama becerisini kazandırmaktır.
  • Çoklu zeka kuramına göre kinestetik zeka öğrenme yöntemlerinden birisidir ve deneyimsel öğrenme kinestetik zekaya sahip olanlar için en verimli öğrenme yöntemidir, yaratıcı dans odaklı egzersizler kinestetik zeka ve deneyimsel öğrenme için en faydalı egzersizlerdir. Bu egzersizler eğitmenlerin öğrencilerinde öğrenme, sosyal duygusal gelişim, estetik ifade, beden farkındalığı, eleştirel düşünme, işbirliği, problem çözme ve yaratıcılık becerilerini arttırmalarını sağlar.
    • Atölye sonunda katılımcıların: beden farkındalığını deneyimleyerek öğrenmelerini sağlanacak, bedenleri ile olan ilişkileri canlılık, neşe ve yaratıcılık kazanacaktır. Bu beden dili kullanımları, performans ve sunum becerilerini arttıracaktır.
    • Eğitmenler farklı yaş gruplarına uygun yeni egzersizler öğrenmiş olacak ve öğretim araçları zenginleşecektir. Bu doğrultuda öğrencilerinin bedenlerini bütünsel ve yaratıcı bir özgüvenle kullanabilmelerini sağlayacak ders planları oluşturabileceklerdir.
    • Yaratıcı dansın cinsiyet ötesi beden algısı ile toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen öğrenme ortamları yaratabileceklerdir.

    • Atölye dansa ve bedenle öğrenmeye ilgi duyan, yaratıcı dans pedagojisinin eşsiz katkılarını etkinliklerine aktarmak isteyen katılımcılara açıktır, ön dans deneyimi aranmamaktadır

      Atölye zoom üzerinden gerçekleşecektir,  atölye sonunda katılım belgesi verilecektir

      Tarihler; 

      29 Eylül, 6, 13, 20, 27 Ekim, 3 Kasım Çarşamba, 23 Ekim – 6 Kasım Cumartesi 18:00-19:30

      Son kayıt tarihi 24 Eylül 2021, erken ödeme indirimi 10 Eylül’e kadar geçerlidir

      Kontenjan 20 kişi sınırlıdır

      Detaylı bilgi ve kayıt için yaraticidans@gmail.com

Paylaş.

Yanıtla