Kumbaracı50 Evine Dönüyor: Kumbaracı50 Kapanmadı Sayenizde ve Şimdi Beraberce Buluşma Vakti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kumbaracı50 ekibinden tiyatrocular Yiğit Sertdemir, Sinem Öcalır ve Candan SedaBalaban ‘Cyrano de Bergerac’ oyununu Akustik24’te Ayşen Güven’e anlattı.

Son 2 senedir süregelen pandemiden sağ çıkışını da müjdeleyen Kumbaracı50 hummalı bir çalışmayla 14 Ekim’de perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Cyrano de Bergerac’ı yepyeni bir yorumla açık havalarda sahneleyen Kumbaracı50 12 Ekim’de Zorlu PSM’de bu oyunla sahnede olacak. Ve belki Beyoğlu’nda Kumbaracı Yokuşu’ndaki kendi evlerinde bir vakit oynarlar diye bekleniyor.

Kumbaracı50 kapanmadı sayenizde

Oyunu yöneten ve oynayan Yiğit Sertdemir, oyunla yeniden sahnelerine kavuştuklarını ve bunu çok özlediklerini Ayşen Güven’e şöyle anlattı:

“Kumbaracı50 yeniden kendi yerinde. Bir buçuk senedir sadece iki gün açık kalabildi. ‘Kumbaracı50 kapanmasın’ meselesi neredeyse sene-i devriyesini tamamlayacak. Kumbaracı50 kapanmadı sayenizde ve şimdi beraberce buluşma vakti gibi geliyor yine.”

Sertdemir, “Cyrano olmak istediğimiz ama olamayacağımız kişi” diyor. Yazarın yarattığı metinle orada bizi tanıştırdığı güçlü karakterle “Sanat ne muazzam bir şey!” dedirttiğini de sözlerine ekliyor.

‘Bergerac’ın hatırlattığı şeyler bir şekilde şifadır’ diyen yönetmen Yiğit Sertdemir, bu dönemle beraber şifaya olan ihtiyacımızı hatırlatıyor. Kendilerinin tanıdığı Bergerac’ın ise ‘en delibozuk şifacı’ olduğunu düşünüyor.

Devamı için tıklayınız.

T24

Paylaş.

Yanıtla