Danıştay’da Bekleyen Davası Hakkında Levent Üzümcü: Kazandığım Tazminatı Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na Bağışlayacağım

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Ayşen Güven’in T24’de yayımlanan ve Levent Üzümcü ile yaptığı söyleşinin bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.)

İBB Şehir Tiyatroları’ndan politik görüşü, basına verdiği demeçler ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek ihraç edilen sinema ve tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, “gasp edilen haklarını alamamasına rağmen” Şehir Tiyatroları’na neden geri döndüğünü Ayşen Güven’e anlattı.

Üzümcü, ihraç edilmesiyle ilgili davanın Danıştay’da beklediğini belirterek “Danıştay’dan bir türlü karar çıkarmayarak Anayasa Mahkemesi yolunu tıkadılar. Sonuçta bu davayı öyle yada böyle kazanacağım. Kazandıktan sonra aldığım tazminatı Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na bağışlayacağım” dedi.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, T24’te Ayşen Güven’in konuğu oldu. Üzümcü, 2013’teki Gezi eylemlerine katılmasından bu yana tiyatro yapamaz hale getirildi, hakkında yasaklar, sansürler, davalar ve soruşturmalar açıldı. Bu süreçte pek çok şeyle sınanan Üzümcü, hakkında açılan davaları, Şehir Tiyatroları’na dönüşünü, Şişli Belediye Meclisi üyeliği yaptığı için “Belediye’den çift maaş alıyor”  iddialarını, sanat ve siyaset hayatındaki nedir, ne değildir’e dair merak edilenleri Güven’e anlattı:

“Bu tarihin üzerinde beton dökülecek”

Yaşanan bu kadar şeyi önemsemiyorum. Bu tarihin üzerinde beton dökülecek. Böyle bir hata yaptık biz milletçe umarız bundan kimselerin haberi olmaz. Yaptığımız hatanın boyutlarını tartışabileceğimiz ölçüde tartışacağız ama pek çok ayrıntının üzerine; ben onlardan bir tanesiyim. Beton dökülecek üzerine. Dökülmeli de.”

“Bir açıklama yaptım dolar 14 oldu…”

En son “Tweet atarak doları yükselttiği” gerekçesiyle ifadeye çağırıldığına ilişkin konuşan Üzümcü, “Bir açıklama yaptım dolar 14 oldu, bir açıklama 16, bir açıklama daha 17 oldu…”dedi.

Devamı için tıklayınız.

T24

Paylaş.

Yanıtla