Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübünden Çatlak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübünün yeni gösterisi 29 Nisan’dan itibaren Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu’nda sergileniyor.

Galaksinin ortasında, yıldızların arasında bir yıldız. Hem de en ufacıklarından. Mavi kadifede bir yaldız zerresi. Bu koskoca dünyamız. Bu koca dünyanın ortasında bir kara parçası. Bu kara parçasının üzerinde bir koskoca duvar, bir büyük çınar ağacı, bir küçük apartman dairesi, bir yeşil tahterevalli. Bir de ben. Etrafımda kaç duvar var beni dünyanın dışında bırakan? Bu eve konuldum beri sizinkinden üç fazla belki, belki beş eksik. Ben şiirden başka dil bilmeyen, iflah olmaz, akla sığmaz şair. Onlar? Onlar bana gülüyorlar. Gülüyorlar tabii. Onlar, bu dediğim duvarı yapanlar… “E buraya duvar dikilir mi?” dedim diye bana deli dediler. Kafadan kontak, biraz da çatlak. Sonra ne oldu? Sonra yıktılar o duvarı, üç katını verip çapsızın birine yenisini yaptırdılar, şimdi ona yaslanıyorlar. Ben kaldım burada. Bakmayın, dediklerimden değil, bildiklerimden delirmişim. Çünkü ben duvarın ardını bilirmişim. Ama laf aramızda, duvarın ardını bilen bir ben değilim.

Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü (BÜFK) olarak iki yıldır gösterilerimizi online olarak sizlere sunmuştuk, pandemi arasından sonra sahneye dönmenin heyecanını hissediyor ve 2021-2022 eğitim prodüksiyonumuz olan Çatlak dans müzik gösterisiyle sizlere merhaba diyoruz. Gösterimizi hazırlarken dans ve müziğin Türkiye’deki farklı coğrafyalarda direniş kültürü içerisinde yer alma biçimleri üzerine görüşmeler yaptık ve anlatılarımızı buralardan besledik. Sonucunda, anlattıklarından dolayı deli muamelesi gören bir şairin bu maskenin ardından duvara fısıldadığı bir hikâye ortaya çıktı.

Bu hikâye duvarın hikâyesi, daha doğrusu duvarı çatlatanların hikâyesi. Ama öyle çekiçle, balyozla değil. Duvar zaten çürümüş içerden, bir zıplasan deprem görmüş gibi çatlar hemen. İşte insanlar da ayaklarını yere vurdukça, seslerini göğe çaldıkça sarsılmış duvar. Çapsızlar çapalarıyla bir çaba duvarı sıvayadursun, umudu yeşertenler çatlaklardan dışarı sızmış. Siz de görüyor musunuz duvarın ardını? Çatlağın ötesini?

Boğaziçi Üniversitesi Gösteri Tarihleri:

30 Nisan Cumartesi 17.00 / Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu

9 Mayıs Pazartesi 20.00 / Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu

10 Mayıs Salı 20.00 / Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu

Öğrenci Bilet Ücreti: 25 TL

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla