CHP’li İlgezdi: Bakanlığın Bütçesinde Toplanan Harçlar Sanatçıya Dağıtılmıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Damla Kırmızıtaş’ın Evrensel’de yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinde bulunan özel kopyalama harçlarının sanatçılara dağıtılmadığını belirterek “Bunları hak sahiplerine dağıtın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinde bulunan özel kopyalama harçlarının sanatçılara dağıtılmamasına tepki göstererek “Bu paralar neden hak sahiplerine dağıtılmıyor? Buradan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum. Elinizdeki fon miktarını açıklayın ve bunları hak sahiplerine teslim edin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kovid-19 salgınının en yoğun yaşandığı 2020 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi vererek fonda toplanan paranın miktarını sormuştu fakat bir yanıt alamamıştı. İlgezdi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini baz alarak yaptığı çalışmanın sonuçlarını açıklayarak son 20 yılda toplanan paranın 2 buçuk milyar liraya yaklaştığını belirtti.

2002-2017 arasında özel kopyalama harcı kesintilerinin 1 milyar 83 milyon 64 bin 227 lira olduğunu, 2017’de ellerinde 320 milyon lira bulunduğunu söyleyen bakanlık yetkililerine seslenen Akkuş İlgezdi, “1 milyar 83 milyon liradan elinizde kalan para 320 milyon lira ise geri kalan 763 milyon 64 bin 227 lira 69 kuruş ile ne yaptınız? Bu paralar nerelere harcandı? Diğer yandan elde kalan 320 milyon lira olduğuna göre o tarihten bugüne yani 2018-2021 tarihleri arasında toplam 1 milyar 665 milyon 717 bin 482 liranın da nereye harcandığını bilmiyoruz” dedi.

Devamı için tıklayınız.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla