‘Yanıtımız Sanatımız Olacak’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Mehmet Aslan’ın Yeni Yaşam Gazetesi‘nde yayımlanan yazısının bir kısmını okurlarımızla paylaşıyoruz.]

Kocaeli’de “Don Kixot” oyunun yasaklanmasına tepki gösteren organizasyon şirketinden Yasin Güngör, trajikomik yasaklara karşı en büyük yanıtlarının salonları doldurmak olduğunu söyledi.

Seymen organizasyon şirketi tarafından organizasyonu yapılan Amed Şehir Tiyatrosu, Don Kixot oyunu, bir hafta boyunca İstanbul’un birçok ilçesinde 22-29 Mayıs tarihleri arasında izleyicisi ile buluşacak. Kadıköy Kozyatağı Kültür Merkezi’nde startı verilecek oyun, Kartal Soğanlık Kültür Merkezi, Ataşehir Cemal Süreyya Kültür Merkezi, Esenyurt Erol Olçak Kültür Merkezi, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun aynı zamanda Çanakkale’de oynanacak. Tiyatro ekibi, ilk defa bir Kürtçe oyunla Çanakkale’de seyircinin karşısına çıkacak.

Seymen organizasyonundan Yasin Güngör, Kürt dilinin önemine ve Kürtçe tiyatro ve konserlere getirilen yasaklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güngör, aynı zamanda Kürtçe tiyatronun izleyicilerle buluşması için yürüttükleri çalışmalara dair de bilgi verdi.

Güngör, şirket olarak 6 aydır faaliyet yürüttüklerini belirterek, İstanbul ve çevresinde Kürt dilini, kültürünü ve sanatını icra eden kurum ve kuruluşlarının, tiyatro ekiplerinin ve sanat severler ile birlikte hareket etme perspektifi ile ortaya çıktıklarını belirtti. İstanbul’un farklı kültüre sahip insanların yaşadığı bir kent olduğunu belirten Güngör, bu kentin Kürtler için de önemli bir yer olduğuna dikkat çekti.

Kürt dil, kültür ve sanatına katkı sağladıklarına işaret eden Güngör, sanatçıların halkla buluşabileceği alanları yaratmaya çalıştıklarını belirterek, “Kürt dilini, sanatını İstanbul’un ve çevresindeki bütün her yerine ulaştırma hedefi içerisindeyiz. Bu çerçevede birçok etkinlik yaptık. Çok iyi sonuçlar da aldık” diye konuştu.

Son iki yıldır salgın nedeniyle sanatçıların kitlelerden uzak kaldığını belirten Güngör, son süreçte yaptıkları çalışmalar ile bu durumu aştıklarını dile getirdi. Güngör, “Kürtçe tiyatro izlememiş birinin önüne Kürtçe tiyatro koymak, onun ilgisini oraya taşımak hem bizler hem de onlar açısından ciddi bir enerji yarattı. İstediğimiz amaca kitlenin gelmesiyle beraber ulaştığımızı gördük” ifadesinde bulundu.

Devamı için tıklayınız.

Yeni Yaşam

Paylaş.

Yanıtla