Bakırköy Sanat Konağı Yağmalandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bakırköy Sanat Konağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından BASAD’ın elinden alındıktan sonra kaderine terk edildi. Tüm şikâyetlere karşın adım atılmıyor.

Bakırköy’ün simgesi olan Sanat Konağı yağmalanıyor. Binanın içinde ve dışında binaya ait her şey tek tek yerinden sökülüyor, çalınıyor. Bina niye boş. Hatırlayalım, geçen şubat ayında haberlerini bu sayfada okudunuz. Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nin (BASAD) yaklaşık yirmi yıldır ikamet ettiği bina Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından boşaltılmıştı. O süreçte, “Neden” sorusuna karşılık verilen tek cevap “Kütüphane yapacağız” olmuştu.

BAKANIN AÇIKLAMALARI…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 9 Mart’ta İsmail Küçükkaya’nın programına konuk olmuş ve BASAD ile ilgili şunları söylemişti: “Bakırköy’de kütüphane ihtiyacı var. Bir tane kütüphane çalışmamız var biliyorsunuz, onu da bu sene içinde hizmete alacağız. Bebek ve çocuk kütüphanesi yatırımı gerçekleştiriyoruz. Biz binayı malesef çok kötü şartlarda teslim aldık, çok bakımsız kalmış bina. Devir alma işlemlerini tamamladık. Şu anda röleve ekibimiz çalışmalarını tamamlıyor. Hızlı bir şekilde, önümüzdeki ay ihalesi tamamlanıp, bu yıl içinde mümkünse son çeyrekte, ekim ayı gibi bina restorasyonunu yapıp hizmete alacağız, bebek ve çocuk kütüphanesi yapacağız. O bölgede en çok ihtiyaç duyulan kütüphanelerden, özellikle o bölgedeki insanlara, ailelere en çok hitap edecek ihtiyacı da karşılamış olacağız.”(Haberin devamı için tıklayınız…)

Paylaş.

Yanıtla